Siyaset

Odabaş: “Hakkın ve Halkın iradesine karşı savaşanlar mutlaka kaybeder”

Odabaş: “Hakkın ve Halkın iradesine karşı savaşanlar mutlaka kaybeder” … Odabaş, “Sivil toplum örgütü olarak risk almamanın en büyük risk olduğuna inanarak büyük çoğunluğun cesaret edemediği bir konuda fikirlerimizi açıklamak zorunda kaldık” dedi. detaylar haberimizde…

Odabaş: “Hakkın ve Halkın iradesine karşı savaşanlar mutlaka kaybeder”

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından başlattığı ’Meclisi terk etmeme eylemi’ sonrası, TBMM’nden polis zoruyla çıkartılarak gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Odabaş, yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Duyarlı ve özgür, olayları objektif bir şekilde yakından takip eden bir vatandaş ve sivil toplum örgütü olarak risk almamanın en büyük risk olduğuna inanarak büyük çoğunluğun cesaret edemediği bir konuda fikirlerimizi açıklamak zorunda kaldık.

Hayatım boyunca ne ben ve ne de ailem HDP ye değil CHP ve sol partilere hiç oy vermedik!

Yıllar önce, başörtüsü taktığı için TBMM’den atılan Merve Kavakçının ihracına nasıl tepki verdiysem; Bugün Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun TBMM DEN GÖZALTINA ALINARAK ÇIKARILMASINA AYNI TEPKİYİ veriyorum.

Yıllardan beri yakinen tanıdığım, başörtü mücadelesi için birlikte mücadele ettiğim… Ak Parti iktidarında bile ‘biber gazı’ yediğimiz… Hayatı boyunca haksızlığa uğrayan insanların mağduriyetinin ortadan kalkması için mücadele eden… TBMM de en fazla çalışan bir milletvekilinin siyasi kararlarla, Milletin Hukukunu savunmaktan mahrum bırakılmasını bir ASİL olarak çok yanlış buluyorum.

HAKKIN VE HALKIN İRADESİ İLE SAVAŞANLARIN MUTLAKA BİR GÜN HAKKIN VE HALKIN İRADESİNE MAHKUM OLACAKLARINA İNANIYORUM.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica