Doğa Tarım

Odabaş: “Tarımdaki Dört Ana Problem Çözülmeden Gıda Sorunu Çözülemez”

Odabaş: “Tarımdaki Dört Ana Problem Çözülmeden Gıda Sorunu Çözülemez”

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş yaşadığımız gıda probleminin tarımsal üretim eksikliğinden kaynaklandığını içeren bir dizi çözüm önerisinde bulundu

1.Planlama
2.Bürokratik Engeller
3.Girdi Maliyetleri
4.Tüm Taraflar Arasında Koordinasyon

Kim iktidar olursa olsun bu ana problemler çözülmeden Tarım, Gıda Ve İstihdam Problemleri çözülemez.

Konunun her tarafında, 63 yıllık tecrübemle gerçekleri paylaşmayı bir insanlık, vatandaşlık ve sivil toplum görevi olarak tüm siyasi partilere seslenmek istiyorum.

1.Dünyada Her Şeyin Planı Var, Türkiye’de Tarımın Bir Planı Yok

Çözüm: Tarım Bakanlığı acilen “Tarım Master Planı” yapmak zorunda, ülkenin ne kadar ekilebilir alanı var ne kadar gıda ürünlerine ihtiyacı var, hangi ürünler hangi bölgelerde yetişir.

Bu ürünlerin maliyet ve satış fiyatlarını, Çiftçi, Esnaf, Girişimci, Sivil Toplum hep birlikte tespit edip, devlet fiyat garantisi ve teşvik verecek vs.

1. Biz Doğal Tarım projesi uyguladığımız tarlamıza 6 ayda elektrik ve suyu uzun mücadele sonucu diğer ihtiyaçlarını karşılamak için bağlattık, çiftçi tarlasına su getirmek vs. ihtiyaçlarını karşılamak için elektrik bağlatamıyor, devlet elektrik müracaatı yapan her çiftçiye anında elektrik bağlamalı.
2. Ata Tohumu, Gübre, Mazot, Elektrik ihtiyaçları, hayvansal ve bitkisel atıklardan, Biyogaz ve Güneş Enerji Panelleri hibe olarak karşılanmalıdır.
3. Çiftçi, Esnaf, Sivil Toplum, Girişimci ve Tarıma Dayalı Sanayi Temsilcileri ile samimi ve ciddi bir koordinasyon sağlanmalı.

Bunlar yapılırsa ülke uçar, en az beş milyon istihdam,100 milyar dolar ihracat ve 81 milyonu sağlıklı ve çok ucuz (en az yarı fiyatına) gıda ile besleriz. Aksi halde problemler artarak devam edecektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica