Doğa Tarım

Odabaş: “Tarımın Önünü Tıkayan Mevzuat ve Memurları Değiştirin”

Odabaş: “Tarımın Önünü Tıkayan Mevzuat ve Memurları Değiştirin”

S.S Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Ve İşletme Kooperatifi başkanı Bahri Odabaş, yıllardır uğraş verdiği projesinin uygulama aşamasının sonuna yaklaşırken bürokrasinin çıkardığı sıkıntıları Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye iletmek üzere bir mektup kaleme aldı

Tarla ve Konteynır
Tarla ve Konteynır

Odabaş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye iletilmek üzere kaleme aldığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi; Ülkemizin Gıda ve Enerji problemini kökünden çözecek projemizi Kartepe Acısu mevkiinde 21 Dekarlık alanda uygulamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Ancak 55 bin adet Ata Tohumundan yetiştirdiğimiz fidelerimizi ekmek için ‘damlama sulama’ depomuza dereden su basmak ve sulamak için ‘elektrik aboneliğine’ ihtiyacımız vardır.

Damlama su tertibatı
Damlama su tertibatı

Elektrik bağlatamadığımız takdirde, 21 Bin TL masraf ederek ‘ata tohumları’ndan ürettiğimiz 55 Bin adet fidelerimiz çöp olacak!

18.05.2022 Çarşamba günü Kartepe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli memurlar Kevser Erdem Pehlivan ve Ayşegül Öztürk Koç bizce kasıtlı olarak projemizi engellemek için bize olumlu yazı vermeyeceklerini ifade ettiler.

Yaklaşık iki aydan beri her gidişimizde bu memurları masalarının başında bulamadık. Diğer odalarda arayarak iş yaptırmaya çalıştık, İmza sirküsünü bile tanımadıklarını, tarlanın başına geldiğimizde uydudan yerin konumunu uzun uğraşlar sonucunda bulabildiklerini vs. üzülerek müşahede ettik.

Zorlamamıza karşılık bizden intikam almak için veya ‘Ekilmemiş Bir Karış Toprak Kalmasın’ diyen cumhurbaşkanımızı zor durumda bırakmak için zorluk çıkardıkları kanaatindeyiz.

Aradan beş gün geçmesine rağmen, il müdürü ve ilçe müdürlerinin samimiyetle bu projeye destek vermek için çırpınmalarına rağmen hala cevap bile yazmadılar.

1-Keşif için başka bir personelin görevlendirilmesini

2-Görevi kötüye kullanan bu iki memurun açığa alınarak soruşturma başlatılmasını talep ederiz.

Saygılarımızla.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica