Genel

Oğlunun anısına bisikletini aldı yollara düştü

Oğlunun anısına bisikletini aldı yollara düştü 6 yıl önce kanserden kaybettiği oğlunun anısını yaşatmak için bisikletini aldı ve yollara düştü. 64 yaşındaki Coşkun Ortaçakıroğlu, üzerinde oğlunun fotoğrafı olan bir tişört giyiyor ve gittiği yerlerde kendisine ilgi gösterenlere üzerinde fesleğen ve kahkaha çiçeği gibi çeşitli çiçeklerin tohumlarının bulunduğu, ‘Cem’siz 6 yıl’ yazılı kurşun kalemlerden hediye ediyor. Oğlunun anısına bisikletini aldı yollara düştü Detaylar haberimizde…

Oğlunun anısına bisikletini aldı yollara düştü

Antalya’da emekli 64 yaşındaki Coşkun Ortaçakıroğlu, 6 yıl önce kaybettiği oğlunun anısını yaşatmak için 5 yıldır bisikletiyle Türkiye’yi dolaşıyor. Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne gelen Ortaçakıroğlu, “Param olsaydı, zengin olsaydım okul, çeşme, cami yaptırırdım. Ben de oğlumun adını, anısını yaşatabilmek için bisiklet turunun daha önemli olduğunu düşündüm” dedi.

Cem’siz 6 yıl…

Kemik kanseri nedeniyle 6 yıl önce 20 yaşında kaybettiği oğlu Cem Ortaçakıroğlu’nun anısını yaşatmak isteyen Coşkun Ortaçakıroğlu, 2013 yılından başlayarak bisikletle Türkiye’yi dolaşmaya başladı. Önü ve arkasında ‘Cem’siz 6 yıl’ yazısı bulunan ve oğlunun fotoğrafının bulunduğu tişört giyen Ortaçakıroğlu, Sandıklı’ya geldi. Hüdai Kaplıcaları’nda 2 gün konaklayan Ortaçakıroğlu yeniden yola çıktı.

Antalya’da oturan emekli, evli ve 2 çocuk babası Coşkun Ortaçakıroğlu, bu yıl Antalya’dan başlattığı bisiklet turunun yaklaşık 64 gün süreceğini ve Afyonkarahisar’dan Ankara’ya, oradan da Çorum ya da Aksaray üzerinden Konya’ya geçeceğini, sonrasında Karaman, Ereğli, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Denizli Pamukkale’de turunu bitirmeyi planladığını anlattı. Ortaçakıroğlu gittiği yerlerde kendisine ilgi gösterenlere üzerinde fesleğen ve kahkaha çiçeği gibi çeşitli çiçeklerin tohumlarının bulunduğu, ‘Cem’siz 6 yıl’ yazılı kurşun kalemlerden hediye ediyor.

“Bisiklet en etkili tanıtım aracı”

Oğlunun anısını yaşatmak istediğini söyleyen Coşkun Ortaçakıroğlu, “2008 yılında kemik kanserine yakalanan oğlumu 2011 yılında kaybettim. Oğlumun anısını yaşatabilmek için bisikletle ülkenin dört bir yanını dolaşıyorum. Param olsaydı, zengin olsaydım okul, çeşme, cami yaptırırdım. Kimsesiz çocuklara burs verirdim. Ama maddi gücüm yeterli olmadığı için bunu gerçekleştiremedim. Ben de oğlumun adını, anısını yaşatabilmek için bisiklet turunun daha önemli olduğunu düşündüm. Çünkü bisiklet en etkili tanıtım aracı” dedi.

Bisikletle gezdiği yerleri de aktaran Ortaçakıroğlu, son çıktığından önceki 4 turunda Çanakkale, Acıpayam, İzmir, Eskişehir, Bursa, Bandırma, Biga, İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Kapıkule, Edirne, Gökçeada, Burgazada ve Bozcaada’yı dolaştığını anlattı.

Sandıklı’da konakladığı esnada birçok vatandaşın ilgisini çeken Coşkun Ortaçakıroğlu’nu tebrik eden ve sohbet eden esnaf Erkan Kırkpınar, “Beyefendiyi tebrik ediyorum. İnsanın evladı çok önemli. Evlat can demektir. Ağabeyimiz de canını kaybetmiş. Canını kaybettiği için de böyle bir şeye başvurmuş. Biz de kendisini tebrik ediyor, Allah’tan sabır diliyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica