Bilim-Teknoloji

Öğrenci velileri hem tedirgin hem tepkili

Öğrenci velileri hem tedirgin hem tepkili … İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal Lisesi’nin 785 öğrencisi sömestr tatilinin bitmesinden sonra Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nde eğitime başlayacak… detaylar haberimizde…

Öğrenci velileri hem tedirgin hem tepkili

Okulların birleştirilecek olması, velilerin tepkisine neden oldu

Okul binası yıkılacak olan Namık Kemal Lisesi’ndeki 785 öğrenci, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nde eğitime devam edecek. Bu duruma karşı Yahya Kaptan Anadolu Lisesi öğrenci velileri, okul yönetimine dilekçe verdi.

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal Lisesi’nin 785 öğrencisi sömestr tatilinin bitmesinden sonra Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nde eğitime başlayacak. Bu süreçte okul yıkılacak ve yeniden yapılacak. Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nin velileri ise Namık Kemal Lisesi’nin öğrencilerini istemiyor. Okulun fiziki ve öğretmen sayısı açısından bu kadar öğrenciyi kaldıramayacağını ifade eden veliler, okulun bahçesinde bir araya gelip okul yönetimine dilekçe verdi. Kocaeli Veli-Der Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz da gözlemci olarak okula geldi.

“SORUNLAR ÇIKAR”

Çocuklarının yarım gün eğitim almasını istemeyen öğrenci velileri okul yönetimine dilekçe verdi. Öğrenci velilerinden Cevdet Sezer, iki okulun birleşmesi ile sorunların çıkacağını ve çocuklarının üniversite sınavına tam anlamıyla hazırlanamayacaklarını belirtti. Sezer, “Şu anda tam gün eğitim alan Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nde 1000 öğrenci bulunuyor. Bu okula 785 öğrencinin daha gelmesi eğitimi aksatır. Benim çocuğum Tepeköy TOKİ Konutları’ndan okula geliyor. Her sabah saat 06.00’da uyanıp hazırlanması gerekiyor. Ayrıca sokak köpekleri tehlikesi de var. Bu karar can güvenliğinin hiçe sayılması demek. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica