Genel

Öğretmen Hüseyin Cebe ölümünün 12’inci yılında unutulmadı

Öğretmen Hüseyin Cebe ölümünün 12’inci yılında unutulmadı. Kozan; Katil bu cinayeti planlayarak yaptı, bunları kendisi de itiraf etti. Sonradan alınan ‘akli dengesi yoktur’ raporu ile aklandı, 1 yıl cezaevinde, 1 yıl da hastanede yattı ve çıktı” dedi. detaylar haberimizde…

Öğretmen Hüseyin Cebe ölümünün 12’inci yılında unutulmadı

Hüseyin Cebe anıldı

12 yıl önce Kocaeli’nin Darıca ilçesinde öğrencilerinin gözleri önünde katledilen öğretmen Hüseyin Cebe, Eğitim Sen Gebze Şubesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

2 Nisan 2007 tarihinde Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu‘nda görev yaparken başka bir öğretmen tarafından teneffüs arasında öğrencilerinin gözleri önünde katledilen öğretmen Hüseyin Cebe, ailesi, dostları ve meslektaşları tarafından anıldı.

Hüseyin Cebe türkülerle anıldı

“Hüseyin dik duruyordu”

Saygı duruşunun ardından ilk olarak Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın konuştu. Aynı gün Gebze Atatürk Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayda, okulun öğrencisi F.Ç. tarafından bıçaklanarak öldürülen müdür yardımcısı Necmeddin Kuyucu cinayetine dair söz eden Aydın, “Bugün Gebze’de bir eğitim emekçisi arkadaşımız daha öldürüldü. Her şey üst üste geliyor evet ama bizi bitiremeyecekler bunu biliyoruz. Hüseyin öğretmen, dostumuzdu, arkadaşımızdı, onu aramızdan aldılar, onu unutmayacağız, yaşatacağız” dedi. O dönem Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya ise, 12 yıllık bir zaman geçti. Birlikte uzun süre çalıştık, o dönem gericiliğin yavaş yavaş ortaya çıktığı bir dönemdi. Hüseyin Alevi idi, Kürt idi, Eğitim Sen‘li idi, dik duruyordu. 24 Eğitim Senli öğretmenin olduğu o okulda 4 üyemiz kalmıştı, bunlardan biri de Hüseyin’di. Hiç taviz vermedi, çocuklar için iyi bir gelecek istedi” diye konuştu.

“Cinayetin arkasındaki güç aralanmadı”

Hüseyin Cebe’nin ailesi adına konuşan yeğeni Hasret Gültekin Kozan ise, Cebe’nin cinayetinin siyasi olduğunu yineledi. Ailenin 12 yıldır adalete olan inancının tükendiğini belirten Kozan, “Katil bu cinayeti planlayarak yaptı, bunları kendisi de itiraf etti. Sonradan alınan ‘akli dengesi yoktur’ raporu ile aklandı, 1 yıl cezaevinde, 1 yıl da hastanede yattı ve çıktı. Aramıza karıştı, çocuklarını sevdi belki. İki yıl önce de kanserden hayatını kaybetti. Ama cinayetin arkasındaki güç aralanmadı” dedi.

Eğitim Sen Gebze Şube yöneticisi Güngör İrdem ise, “Biz nereye gidersek gidelim, sendikamızın toplantı salonunun adının Hüseyin Cebe kalacağını söylemiştik, öyle de oldu” dedi. Hüseyin‘in düşüncelerini yaşatacaklarını söyleyen İrdem, “Onu insanca yaşam, demokratik Türkiye mücadelemizde yaşatacağız. Bu bir anma günü değil aslında, yaşatma günü ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Yıldırım Gül, Hüseyin Cebe‘nin sevdiği türküleri bağlama ile seslendirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica