Siyaset

Oktay: “Cumhur İttifakında muhalefetiz”

Oktay: “Cumhur İttifakında muhalefetiz”

ÇATLI VE YAZICIOĞLU!

BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay düzenlediği tanışma toplantısında Büyük Birlik Partisinin (BBP) Cumhur İttifakı içerisinde muhalefet olduğunu ifade etti. AKP’den istifa edip BBP’de ilçe başkanı olmadan önce yeni partisini araştırdığını ifade eden Oktay’ın Muhsin Yazıcıoğlu ve Abdullah Çatlı ile ilgili anlattığı hikaye dikkat çekti

Bir süre önce partisinden istifa ettiğini duyuran Kartepe Belediyesi personeli olan AKP Kartepe Gençlik Kolları Kurucu üyelerinden Ali Oktay ile ilgili belediyede mobbing iddiaları gündeme düşmüştü. Sosyal medya hesabından mobbing iddialarını doğrulayan Oktay haksızlık karşısında susmayacağını ifade etmişti. Partisi ile arası açılan Ali Oktay bir süre sonra Büyük Birlik Partisi Kartepe İlçe Başkanlığı görevine atandı. Mazbatasını alan Oktay, bir süredir ilçe başkanlığı görevini yürütmeye devam ediyor. Yönetimini hazırlayan Oktay bugün Kartepe’de bulunan Köfteci Remzi’de basın mensupları ile bir araya gelerek tanışma kahvaltısı organize etti. Buluşmaya ilçe Başkanı Ali Oktay’ın yanı sıra Halil Atik, Osman Korkmaz, Emre Çap, Sedat Bal, İsa Cazır, Nazif Ayyıldız, Buse Oktay, Songül Cazır, Metin Şendil, Tuğçe Bulut, Seçkin Yaren ve Sare Durmuşoğlu da katıldı.

AKP’DEN İSTİFA EDİP BBP’DE İLÇE BAŞKANI OLDU

Siyasi hayatının 15 sene önce AKP’de başladığını ifade eden Ali Oktay, “Yaklaşık 1 yıl önce AK Parti üyeliğinden istifa ettim. Yaklaşık 45 gün önce de İl Başkanımızın önerisi ve genel başkanımızın onurları ile Kartepe İlçe Başkanı olarak atandım. Maalesef Kartepe’de ilçesi var olduğundan beri Kartepe İlçe Başkanlığımız hiç kurulmamış. Sadece Mevcut Belediye Başkanımız Mustafa Kocaman 2009 yerel seçimlerinde Kartepe İlçe Başkanı olmuş. İlçe Binamız hiç olmadı. Biz atandıktan sonra hemen ilçe binasını oluşturup kadın kolları başkanımızı atadık. 16 Ekim Pazar günü birinci kongremiz gerçekleşecek. Bizim Partimize entegre Alperen Ocakları var. Biz Alperen Ocakları olarak Umuttepe yerleşkesinde kocaman bir tesisi yapıyoruz. Alperen Ocakları aşevi isminde. Burada3 bin öğrenciye ücretsiz yemek vereceğiz. Burada sadece yemek olmayacak. Aynı zamanda bir kütüphane hem de sosyal aktivitelerde bulunabileceği bir tesis yapmaktayız. Genel başkanımızın katılımı ile açılışını yapacağız. Bu ayın sonunda açılışı yapılacak” dedi.

“HALK GÜNLERİ YAPILACAK”

Kartepe İlçe teşkilatında çalışmaların devam ettiğini ifade eden İlçe Başkanı Oktay, “Yaklaşık 45 gün oldu. 1993’de partimiz kuruldu. 30 yıllık bir partiyiz. Şu ana kadar ismi şaibeye karışmamış çok şerefli bir partide görev almayı Allah nasip etti. Ziyaretlerimize kaymakamımız ile başladık belediye başkanımız ve diğer kurum müdürleri ile devam ettik. Çok güzel geri dönüşler aldık. Kongreden sonra birkaç önemi projemiz var. Adım adım Kartepe isminde bir projemiz var. İsminde belli olduğu gibi Kartepe’nin tüm sokaklarını gezeceğiz. Liderimizin başlattığı gibi sesi çıkmayan sessiz çoğunluğun sesi olmak için siyaset yapacağız. Aynı zamanda halk günü yapacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini arkadaşlarımız not alacak. Direk ilgililer ile iletişime geçecek. İşlem sonuçlanan kadar elimizden geleni yapacağız” dedi.

“KARTEPE’DE DE AŞEVİ AÇILACAK”

Ülkenin çok önemli bir seçime gittiğini ifade eden Oktay Partimiz Cumhur İttifakının önemine vurgu yaptı. Partinin zayıf olduğu bölgelerde çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Oktay, “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyeceğiz. Biz hizmetkar olmaya geldik. Bütün siyasiler bu şekilde söyler ama biz bunu gerçekleştireceğiz. Alperen Ocaklarının Umuttepe’de başlattığı projenin aynısını Kartepe’de lise öğrencileri için uygulamayı düşünüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Hem Gençlerimizi üniversiteye hazırlayacağız hem de ücretsiz yemek imkanı sağlayacağız. Gençlerimiz internet çağında fakat araştırmıyoruz. Biz gençlerimizi daha çok araştırmaya teşvik edeceğiz. Atanır atanmaz direk kadın kollarını atadık. İlçe yönetimimizde kadınların sayısı oldukça fazla.

“CUMHUR İTTİFAKINDA MUHALEFETİZ”

Ülkemizin durumunu biliyorsunuz. Ülke ikiye bölündü. Ben ve partim ülkemizin bekası için Cumhur İttifakında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Partimizin politikasını takip ederseniz görürsünüz. Biz Cumhur İttifakında birnevi muhalefetiz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyebiliyoruz. Genel Başkanımız asgari ücret ara zammı 5 bin 500 lira olduğunda evet yaptınız ama bin 500 lirasını tek gecede aldınız dedi. EYT konusunda genel başkanımızın söyledikleri ortadadır. Biz hükümet ortağı değiliz. Biz Cumhur İttifakının paydaşıyız.

İSTANBUL’UN BOMBALANMASI TEHDİDİ VE ABDULLAH ÇATLI

Ben AK Parti’den Büyük Birlik Partisinin geçmişini iyice bir araştırayım dedim. Ocaklarda yetişmiş biriyim aynı zamanda. Partinin geçmişi ile ilgili sadece bulabildiğim 1978 yılında şehit liderimiz Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaparken Abdullah Çatlı tutuklanmış, bu sadece iddia. Genel Başkanımız İstanbul Emniyet Müdürlüğünü aramış, demiş ki salmazsanız İstanbul’un çeşitli yerlerinde bomba patlatırız. 1980 darbesinden sonra bu iddialar yüzünden cezaevine girmiş, 5 buçuk yıl hücrede yatmış ve berat etmiş. İnanın bana araştırabildiğim tek söylenecek sadece bu var. 30 yıllık siyasi parti olup bu kadar lekesiz olan bir parti yok. Daha temiz daha şaibeye bulaşmamış parti bulamadım” şeklinde konuştu.

AKP’NİN LEKESİ NEYDİ?

45 günde geldikleri aşama hakkında bilgi veren Oktay, “Üye çalışmalarımız biz kurulur kurulmaz başladı. 4 haftalık süre içerisinde 673 üyeye ulaştık. Son liste genel merkezden gelmedi. Biz 5 bin üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Müthiş bir teveccüh var. İnşallah Kocaeli’de 1 milletvekili çıkaracağız. Hedefimiz seçimlere kadar 30 bin üye yapmak” dedi. “30 yıllık bir parti olmasına rağmen BBP’nin hiç lekesi yok” sözleri sonrası basın mensuplarının AKP’nin lekesi neydi sorusunu yanıtlayan Oktay, “Leke derken yanlış cümle kullanmış olabilirim. Şaibeye karışmamış diyebiliriz. Baktığımızda geçmişte tüm partiler için şurada şunu aldılar tarzında iddialar var. Baktığınızda Büyük Birlik Partisinde böyle bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica