Genel

Okullar açılınca sokakta olacağız

Okullar açılınca sokakta olacağız Halkevleri MYK üyesi Eğitim Sekreteri Öztürk, AKP iktidarının diktatörlüğe paralel bir eğitimi sistemi inşa ettiğini belirterek, “Okullar açılırken sokakta olacağız” dedi. Okullar açılınca sokakta olacağız detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Okullar açılınca sokakta olacağız

Halkevleri MYK üyesi Eğitim Sekreteri Betül Öztürk, “İktidar eğitimde dahil her şeyi Allah’ın lütfu haline getirdi. Hazırladıkları müfredatlarla ve tarikatlarla imzaladıkları protokollerle eğitim alanını tarikatlaştırdılar. 15 Temmuz öncesi tarih silindi” dedi.

Betül Öztürk, şöyle devam etti:

“15 Temmuz’dan sonra KHK’lerle birlikte özellikle laik bilimsel eğitime inanan eğitmenlerin ve okul idarecilerinin ihraç edilmesiyle birlikte FETÖ’den boşalan yerleri yeni cemaat ve tarikat kadroları ile dolduruyor. Okullar açıldığında 15 yıllık iktidarın politikalarının yıkıcı sonuçları ile yüzleşeceğiz. Kitap diye karşımıza çıkarttıkları ders kitabı değil AKP broşürü çıktı. İçerikler cinsiyetçi, mezhepçi ve bilimsel olanı dışlayan şekilde oluşturulmuş.”

Kartal’da miting

Öztürk, AKP iktidarının diktatörlüğe paralel bir eğitimi sistemi inşa ettiğini belirterek, “Okullar açılırken sokakta olacağız. 16 Eylül’de İstanbul’da, Ankara’da yapılacak ‘bilim dışı müfredatı durduralım’ diyerek yapılan eylemlerini güçlendireceğiz. 17 Eylül’de Alevi örgütlerinin Kartal’da yapacağı laik bilimsel eğitim mitingini örgütleyecek, 18 Eylül’de okulların açıldığı gün Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim müdürlükleri önünde olacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica