Genel

Olası göz kazaları için oyuncak seçimine dikkat!

Oyuncak seçiminin yanlış olması göz kazalarının sebeplerine yol açıyor. Uzmanlar ise, çocukluk döneminde görülen göz yaralanmalarına karşı ebeveynleri uyarıyor.

İSTANBUL (İGFA) – Çocukları bekleyen en büyük tehlikelerden biri de tüm dünyada önemli sağlık sorunları arasında bulunan ev kazaları ve buna bağlı olarak göz kazaları büyük yer tutuyor.

Çocuklar özellikle 0-7 yaş arasındaki çocuklar daha sık hareket halinde olduğundan etraflarını keşfetmeye çalışırken, kendilerini koruyacak beceriye sahip olmamasından ötürü göz travmalarına maruz kalma riski de yükseliyor.

Çocuklar; boyları nedeniyle ev içinde koşarken dikkatsizlik sonucu gözlerini kapı kollarına çarpabilmekte, uzaktan kumandalı arabaların antenlerinin sivri uçları çocuğun eğilmesiyle birlikte göze girebilmekte ya da göz kapağını yırtarak hasara yol açabilmektedir. Yine ekrana bakarken konsantre olup göz kırpma sayısının azalması ile de kuru göz meydana gelmektedir.

İşte bu noktada ebeveynlerin özellikle ev içinde önlem alması büyük önem taşımaktadır. 

Göze kimyasal madde kaçması durumunda göz çevresi, iç kısmı ve kapakların içi bol su ile yıkanması gerektiğini Göz Sağlığı Uzmanı  Doç. Dr. Gamze Öztürk Karabulut, söz konusu maddenin en kısa zamanda gözden uzaklaştırarak, en kısa zamanda göz doktoruna başvurmaları gerektiğini söyledi.  Ailelerin herhangi bir göz travmasıyla karşılaştığında mutlaka bir göz hekimine başvurması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Karabulut, özellikle oyuncak seçimine dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, kesici-delici aletlerin ve kimyasal maddelerin çocukların ulaşamayacağı yerlere konulması önem taşıdığını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica