Ekonomi

Online satışlar artsa da mağazacılık ölmeyecek

Küresel pandemiyle beraber, hem dünya çapında hem de Türkiye’de büyüyen e-ticaret pazarının bu ivmesini sürdüreceğini söyleyen Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum, “Online alışveriş pazarı, farklı katmanlarda ivmelenerek gelişmeye devam edecek. Ancak bu durum, fiziksel alışverişin de biteceği anlamına gelmiyor. En azından kısa vadede böyle bir şey olmayacak” dedi.

İSTANBUL (İGFA) – Gelişen teknolojilerle her geçen gün büyüyen ‘mobil aksesuar pazarı’, 2021 yılında Türkiye’de 25 milyon adet ve 10 milyar TL’lik hacme ulaştı. Covid-19 salgınıyla başlayan ve devam eden süreçte; online satışlardaki artış ve tüketici davranışlarındaki değişim, pandeminin sonuna doğru yaklaşırken de artarak devam ediyor.

Perakende sektörün de diğer sektörler gibi dünyadaki hiçbir gelişim ve değişimden bağımsız olmadığını söyleyen Mcdodo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Uçurum, şöyle konuşuyor: “Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, yaşadığımız afetler ve hastalıklar, teknolojik gelişmeler tüketicinin satın alma davranışlarını ve alışkanlıklarını zaman içinde değiştiriyor. Bu süreçte de online alışveriş, pandemiyle kazandığı ivmeyi koruyacaktır diye düşünüyorum. Çünkü günümüzde en büyük ihtiyaç ve değer: zaman. Böyle olunca da online alışveriş pazarı farklı katmanlarda ivmelenerek gelişmeye devam edecek. Ancak bu durum fiziksel alışverişin de biteceği anlamına gelmiyor. En azından kısa vadede böyle bir şey olmayacaktır. Fiziksel alışveriş tarafında da deneyime dönük, tüketicinin duygusal dünyasına hitap eden bir mağazacılık anlayışı ön plana çıkacak.”

Mobil aksesuar sektörünün; teknolojideki gelişmeler ve buna bağlı olarak artan ve değişen müşteri taleplerine çok hızlı uyum sağlayan bir sektör olduğunu ifade eden Uçurum, şöyle devam etti: “Dolayısıyla her zaman en yeni, en hızlı, en taşınabilir ürünü sunmak zorundasınız. Şu an sektörde kablosuz hızlı şarjlar, en revaçta ürünlerin başında geliyor. Bu yıl özellikle kablosuz hızlı şarj eden cihazların, şarj sürelerinin azalacağını ve daha da hızlanacaklarını bekliyoruz. Malum zamanla ve hayatın hızıyla yarışırken, en büyük ihtiyaç kolay ve hızlı şarj diye düşünüyorum. “

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica