Siyaset

Ordumuzun başarısını bir yerlere ipotek edemezsin

Ordumuzun başarısını bir yerlere ipotek edemezsin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nın Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, iç politika, Ege adaları ve ÖSO ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ordumuzun başarısını bir yerlere ipotek edemezsin detaylar haberimizde…

Ordumuzun başarısını bir yerlere ipotek edemezsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’de yaptığı konuşmada CHP’li vekilleri kastettiği iddia edilen “Ulan ahlaksız” sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamı bugün işgal altındadır. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat bu şekilde konuşamaz” dedi.

CHP Genel Başkanı, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Lale Karabıyık ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gündem; Suriye, Afrin Harekatı ve bölgemizdeki gelişmelerle ilgiliydi.

“Ordu milletimin ordusudur bir partinin ordusu değildir”

Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nın başarısını kimsenin kendi başarısı gibi göstermemesi gerektiğini belirtti, “ordu milletimin ordusudur bir partinin ordusu değildir. Biz ordumuzun gücüne vatanseverliğine her zaman her ortamda güveniyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu her fırsatta dile getirilmesinden de memnuniyet duyduğunu kaydetti.

“Bize ait olan Suriye’deki Süleyman Şah türbesini terör örgütüne bıraktık”

CHP Lideri Yunan işgali altında olan adalarla ilgili, “Yunanistan adalarımızı işgal etti. Silahlandırdı. Bize ait olan Suriye’deki Süleyman Şah türbesini terör örgütüne bıraktık. Bayrağımızı bile kaçırdık. Bunları söylemekten utanıyorum ama söylemek zorundayım” dedi.

“İkisinin birlikte anılması da ağrıma gidiyor”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Peygamber ocağı olarak bildiğimiz ve her zaman kahramanlıklarıyla övündüğümüz ordumuzun başarısını Özgür Suriye Ordusu unsurlarına devretmek istiyorlar. Ordumuz, ÖSO’nun ardına neden gizlenir? Biz bundan rahatsızız. İkisinin birlikte anılması da ağrıma gidiyor. Siz operasyon yapıyorsanız bunu kendi silahlı birliklerimizle yaparsınız. TSK yedek ordu gibi gösteriliyor” dedi.

“Suriye konusunda Ana aktör konumundan tali aktör konumuna düştük”

Türkiye ile Suriye’nin bir araya gelmesinin gerekliliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, 2012 yılında Türkiye’de Suriye konferansı düzenlenmesi gerektiğini önerdiklerini ancak bunun kabul edilmediğini şimdi ise ülkemizin Suriye konusunda ana değil tali aktör olduğunu kaydetti.

“Cumhurbaşkanlığı makamı bugün işgal altında”

Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ulan’ diye hitap etmesini şöyle eleştirdi; “Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat bu şekilde konuşamaz. Bu sözcüğü kullanırsa daha kahraman olacağını söyleyenler var. Onu kim aldatıyor? Cumhurbaşkanlığı makamı bugün işgal altında, Anayasaya göre tarafsız olması gereken ve bunun için yemin edilmesine rağmen yemine de uyulmuyor. Cumhurbaşkanı benim Cumhurbaşkanım değil, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı değil, AKP’yi temsil edebilir.

“Orta Doğu’da PYD’ye meşruiyet kazandıran Erdoğan’dır”

Türkiye’nin bu noktaya getirenlerin kahraman diye dolaşmasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Orta Doğu’da PYD’ye meşruiyet kazandıran Erdoğan’dır. Salih Müslim’i Türkiye’ye davet edip kırmızı halılarda karşılayan ve sarayda ağırlayan kim? O zaman anlaştılar ve PYD’den Esad ile çatışmalarını istediler. Şimdi aynı PYD ile Mehmetçik’i çatıştırıyorlar. Bunun hangisi doğru? Bunların yatacak yeri yok…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica