Genel

Organizasyon ve Organize Kültürü

Organizasyon ve Organize Kültürü sanat camiasında 46 seneyi doldurmuş Türkiye de organizasyon ve organizatörlük deyince akıllara gelen büyük isimlerden birisi. Büyük usta Adem Ünlü ile beraberiz. Organizasyon ve Organize Kültürü röportaj/haber

Organizasyon ve Organize Kültürü

Mustafa Göksel: Değerli konuklar ve Arkadaşlar Akarhaber’de bu haftaki röportajımda konuğum sanat camiasında 46 seneyi doldurmuş Türkiye de organizasyon ve organizatörlük deyince akıllara gelen büyük isimlerden birisi. Büyük usta Adem Ünlü ile beraberiz.

Organizatör Adem Ünlü

Sayın ağabeyim Organizasyon alanın da büyük uzun bir devri geride bırakarak neredeyse 3 jenerasyon devirdiniz. Dolu dolu 68 yaş ve 46 yıl. Biraz kendinizden bahseder misin?

Adem Ünlü: Değerli kardeşim bendeniz 12 Şubat 1953 Bursa İznik doğumluyum. İlk ve ortaokulu ve de liseyi İznik’te bitirdim. Daha sonra genç yaşta 20 yaşımda Kocaeli’nin merkezi İzmit’e gelerek buraya yerleştim. Tabi sanayi kenti olması ve sanat camiasına yakınlığı dolayısıyla ve de İstanbul’a yakınlığından dolayı bu tercihimde belirleyici oldu.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Mustafa Göksel: Sayın ağabeyim ne tür faaliyetlerde bulundun peki?

Adem Ünlü: Çeşitli sosyal tesislerde ve sanayi kuruluşları babında özel sektörde de çalışmalarım oldu fakat, özel sektördeki çalışmalarım sırasında başladığım Organizasyon sektörü ve organizatörlük mesleğime daha sonra aktif olarak geçiş yaptım ve Bu işimi 46 senedir yürütmekteyim.

Mustafa Göksel: Kimlerle ve ne tür kadrolarla çalıştın sayın ağabeyim?

Adem Ünlü: Bir çok ustalar ve birçok ünlü isimler ve kadrolarla sayısız mekanlarda faaliyetlerimiz oldu.

Mustafa Göksel: İşinizi seviyor musunuz sayın ağabeyim? Bir aşk ve heyecan hep var değil mi?

Adem Ünlü: Aşk ve heyecan olmasa 46 seneyi doldurur muydum sevgili kardeşim. Hala ilk gün ki heyecanımız, dinamizmimiz ve azmimiz aynı şekilde devam ediyor.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Mustafa Göksel: Kimlerle ve ne tür bölgelerde çalıştınız sayın ağabeyim?

Adem Ünlü: Biz, Ünlü Sanat Merkezi ve Organizasyon firması olarak. Kocaeli’nden dünyaya açılan bir kapı olduk. Uzun yıllar özellikle eski dönemlerden beri Kocaeli’nde Şehir Restaurant ve Kocaeli’nin eğlence sektöründeki en büyük gazino patronlarından Saim beyefendinin sahibi olduğu Kocaeli fuarındaki göl gazinosu ve bir dizi kulüp ve eğlence mekanlarında sayısız organizasyonlar yaptık.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Bunun dışında memleketim olan İznik, Bursa, Trakya Şehirleri ve Anadolu da sayısız şehrimizle tüm Türkiye genelinde faaliyetler gösterdik. İl, İlçe ve büyükşehir belediyelerine verdiğimiz Konserler, Etkinlik anma geceleri, Sanat yılı etkinlikleri ile birlikte Almanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Tüm orta Asya da ki Türki cumhuriyetler ile Gürcistan, Ermenistan ve Ukrayna dahil olmak üzere sayısız turne ve konser organizasyonları yaptık. İstanbul’un seçkin gazino ve kulüpleri ile birçok Açıkhava sahnelerinde de sayısız etkinliklerimiz oldu.

Mustafa Göksel: Gerçekten dolu dolu bir hayat peki kimlerle hangi tür isimlerle çalışmalarınız oldu sayın ağabeyim?

Adem Ünlü: 70’lerin pop müziği, Anadolu Rock ve Arabesk ile Türk sanat müziği, Türk Halk müziği dallarında sayısız isimlerle organizasyonlar yaparak sanatı ve bir sürü sanatçıları Kocaeli ile bizler buluşturduk. Bunların birçoğuyla hala daha çalışıyoruz. Çalıştıklarımızın bir kısmı vefat edenler oldu onlara da rahmetler diliyorum.
Pop ta Yeliz, Şenay, Gökben, Yasemin Kumral, Seyyal Taner, Yeliz, Füsun Önal, Nilgün Atılgan, Serpil Barlas, Kayahan, Nilüfer, Süper star Ajda Pekkan ve Sezen Aksu gibi, Romalı Perihan gibi sayısız isimler oldu.
Özgün Müzikte Erol Büyükburç, İskender Doğan, Atilla Atasoy, Güzin ve baha, Erol Evgin, Özdemir Erdoğan gibi sayısız isimler oldu.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Anadolu Rock ta Cem Karaca, Selçuk Alagöz, Erkin Koray, Ersen ve dadaşlar, Hürel gibi sayısız isimler var.
Arabesk te bütün dev isimler bünyemizdeydi. Müslüm Gürses, Hakkı Bulut, Selahattin Alpay, Taverna da Arif Susam, Ümit Besen, Nejat Alp, Cengiz Kurtoğlu, Fantezi de Hakan Altun, İbrahim Erkal, Sinan Özen, Alihan, Alişan, Gökhan Güney, Vahdet Vural, Adnan Şenses…

Türk Sanat Müziğinde, Hamiyet Yüceses, Safiye Ayla, gibi Abdullah Yüce, Yaşar Özel, Mustafa Sağyaşar, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Müzeyyen Senar gibi…

Bunun dışında Zerrin Özer, Ebru Gündeş, Sibel Can gibi isimlerle çalıştık.

Dans ve pop ta yine Hakan Peker, Tolgahan Dans Gurubu gibi topluluklarla sayısız etkinliklerimiz oldu. Turneler Konserler sanat geceleri Büyükşehir belediyelerinin yaza merhaba Yaza veda veyahut fuar açılışlarında halkımızla buluşturduk.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Mustafa Göksel: Şu anda kimlerle birliktesiniz ve faaliyet alanlarınız artmıştır haliyle değil mi?

Adem Ünlü: Sevgili kardeşim Turne ve Konser Organizasyonları ile birlikte Ödül geceleri yapmaya devam ediyoruz. Bunun dışında dükkan mağaza Avm açılış etkinlikleri ile animasyon ekiplerimizle animasyon hizmetleri vermeye devam ediyoruz, Dida Müzik yapım şirketinin Kocaeli bayisiyiz.

Şu anda Roman camiasına hitap ediyoruz Rahmetli Ciguli den sonra Ümmiye, Kobra Murat, Ankaralı Turgut, Tarık Mengüç gibi isimler ile çalışıyoruz.

Organizasyon ve Organize Kültürü

Pop Müzikte Popstar yarışmalarının yıldızları Firdevs, Abidin, Mehtap, Evren ve Pop starlarımız Bendeniz, Burcu Güneş ve eski Popta Gökben gibi isimler ile çalışırken Küçük İbo, Tüdanya ve Güllü ile ve Metin Şentürk Arif Susam ile çalışmalarımız var ve de mevcut.

Mustafa Göksel: Peki özel olmazsa sayın ağabeyim birazda aile yaşantınızdan bahsedelim aileniz bu sanat yaşamınıza nasıl bakıyor ve yıllar boyunca nasıl ilerledi süreç?

Adem Ünlü: Sevgili kardeşim benim yıllar boyu kahrımı çeken çok sevgili saygıdeğer eşim bu hareketli dünyaya alıştı ama zorluklarına da göğüs gerdik. İki kızım ve bir oğlum var. Büyük kızım sahne sanatları ve dans sanatı ile meşgul, küçüğü ise Pop müzik sanatçısı bir albüm çalışması hazırlığında ve sahne hayatı ile meşgul. Bunun yanında gayrimenkul sektöründe de hizmetlerimiz mevcut, Oğlum ayrı işleri tercih etti. Saygı duymak lazım… İşte böyle sanat dolu bir yaşantı ile 46 seneyi doldurarak bugünlere geldik.

Mustafa Göksel: Bizlere diyeceğiniz son sözlerinizi alalım sayın ağabeyim?

Adem Ünlü: Bize yer ayırdığınız için Başta Sana ve Akarhaber ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum.

Mustafa Göksel: Bizde bize konuk olarak birikimlerinizi ve sanat ile ilgili çalışmalarınızı bizlere aktardığınız için teşekkür ediyoruz. Her daim sanatla kalın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica