İGF

Orman Bilim Kurulu ilk toplantısını yaptı

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının kararıyla oluşturulan “Orman Bilim Kurulu” Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin sekretaryasında ilk kez çevrim içi olarak 26 Ağustos 2021 tarihinde bir araya geldi.

İZMİR (İGFA) – Türkiye'nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olan büyük orman yangınlarının ardından CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının ortak kararıyla kurulan Orman Bilim Kurulu ilk toplantısını çevrim içi yaptı.
Orman ekolojisinden iklime çevre hukukundan şehir planlamaya kadar ilgili konularda 13 uzman ve akademisyenden oluşan Bilim Kurulu, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) sekretaryasında CHP’li büyükşehir belediyelerinin koordinasyon yetkilileriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. İzlenecek yol haritasına dair görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Eylül ayının ikinci yarısında yüz yüze ikinci kez bir araya gelme ve ana konuları değerlendirme kararı alındı. Ormanların korunması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalarında yerel yönetimlere danışmanlık yapacak Bilim Kurulu, yanan alanlardan ağaçlandırma tekniklerine, iklim krizini dikkate alan ormancılıktan yenilikçi bir ormancılık politikasına kadar pek çok alanda çalışma yürütecek. Bu şekilde 11 büyükşehir belediyesinin ortak politikasını oluşturacak bilimsel görüşler ortaya çıkacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica