Bilim-Teknoloji

Orman yangınlarından etkilendi, ‘Dijital Kartvizit’ tasarladı

Türkiye’de ve dünyada gerçekleşen orman yangınlarından etkilenerek, bir nebze de olsa doğa katliamına dur demek adına Girişimci Ömer Yırtıcı dijital kartvizit projesini hayata geçiriyor.

Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- DijiCard Teknolojisi Tasarımcı ve Üretimcisi, Girişimci Ömer Yırtıcı, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan orman yangınlarının üzüntüsünü yaşarken, dünyamızı eski haline nasıl getireceğimizi düşünmeye başladık. Günümüzde orman yangınlarının yanısıra orman katliamı gittikçe artmaya devam ediyor bunun bazı sebepleri var tabii ki. İnşaat, kağıt üretimi, ısınma sadece bir kaçı. Güncel teknolojiyi kullanarak bu katliamın azda olsa karşısına geçebilmek için bazı adımlar atamamız gerektiğini düşündüm ve bu projeyi başlatmaya karar verdim” diyerek DijiCard’ı anlattı. 

“Orman yangınlarında kaybettiğimiz ağaçların binlerce katını her yıl kartvizit bastırarak yok ediyoruz?  diyen Yırtıcı sözlerine şöyle devam etti, “Dünya üzerinde yıllık 100 milyar kartvizit bastırılıyor, bu sayı yaklaşık 7 milyon ağaç demek. Ülkemizde son 20 yılda dikilen ağaç sayısının yaklaşık 6 milyon olduğunu düşünürsek dünyamızın ne kadar büyük bir felaketin içerisine sürüklediğimizin farkında mısınız? Gün geçtikçe dijitalleşen dünya her geçen gün kendisini yenilemeye devam ediyor. Artık eski ve sıradan olanlar yerini teknolojiye bırakıyor. Sıradan kartvizitlerin büyük baskı maliyeti ve kağıt israfı yüzünden doğaya verdiği zarar bir sorun haline gelmeye başlamıştı. Çoğu çöpe atılan ve cebimizde fazlasıyla yer kaplayan bu kartvizitler yerini dijital kartvizitlere bıraktı” dedi. 

PEKİ DİJİTAL KARTVİZİT NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

DijiCard’in işleyişi ile ilgili bilgi veren Ömer Yırtıcı: “Pandemi ile birlikte gelen temassız hayat, yanımızdaki kişiye bilgilerimizi vermek istediğimizde yine aynı temasızlıkla bilgi alışverişi yapmamızı sağlar. Yapmanız gereken tek şey telefonunuzu bir Diji Card’a dokundurmak. Bunun için telefonunuzda NFC özelliği olması yeterlidir. Peki NFC özelliği yoksa ne yapmamız lazım? Diji Card sizin için bunu düşünüp QR kod özelliğini kullanıma sundu. Peki, bilgilerinizi vermek istediğiniz kişi yanınızda yoksa? Bu durumda Diji Card’ın paylaş butonu devreye giriyor. Yani yanınızda olmayan birine profilinizde bulunan profil bağlantı linkinizi ister uygulama üzerinden, ister SMS isterseniz de mail üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.

 Peki sayfa kapandı bilgileri tekrardan nasıl göreceğim diyorsanız, Diji Card sizin için harika bir özellik geliştirdi. Diji Card rehbere ekle özelliği sayesinde kişinin profil bilgilerini rehberinize otomatik olarak ekler, üstelik siz bir bilginizi güncellediğinizde otomatik olarak karşınızdaki kişide de bu güncellenecektir. Tek tuş ile arama yapabilir, WhatsApp’tan mesaj atabilir ya da dilediğin sosyal medya uygulamasından profilini görüntüleyebilirsin, üstelik bunlar için herhangi bir şifre girmenize gerek yok, yalnızca kullanıcı adınızı yazmanız yeterli.

Konumunuza haritalar üzerinden kolaylıkla erişebilirsiniz. Sıradan kartvizitlerdeki gibi arama yapmanıza gerek yok. Ürünlerinizi profilinize ekleyip dilediğinizde güncelleyebilir, iban numaranızı anında paylaşabilir, belgelerinizi drive dosyasına yükleyip her gittiğiniz yerde kolayca kullanabilirsiniz. Oldukça az yer kaplayan Diji Card’ı, şık tasarımlarının yanı sıra ister anahtarlık olarak ister de bileklik olarak yanınızda taşıyabilirsiniz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica