Genel

Ortada iddianame yok Gazeteciler neden tutuklu

Ortada iddianame yok Gazeteciler neden tutuklu Neden tutuklu oldukları bilinmeyen tutuklu Gazetecileri, CHP’li vekiller Orhan Sarıbal, Ali Şeker, Musa Çam ve Tacettin Bayır Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ortada iddianame yok Gazeteciler neden tutuklu detaylar haberimizde…

Ortada iddianame yok Gazeteciler neden tutuklu

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Gökmen Ulu, Deniz Yücel ve Murat Aksoy ile yine aynı cezaevinde tutukluluk tutuklu bulunan Atilla Taş’ı ziyaret etti. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Yüzyıllardır evrensel çerçevede sürdürülen insan hakları mücadelesinin en temel, en önemli tarihsel kazanımlarından biri olan düşünce özgürlüğünü ve çağdaş demokrasiler tarafından yasama-yürütme-yargı erklerinden sonra ‘dördüncü güç’ olarak kabul edilen basın özgürlüğünü baskı ve zorla ortadan kaldırmak istiyorlar. Ancak başaramayacaklar. Tarih hepimize göstermiştir ki; hiçbir özgürlük, sonsuza dek tutsak edilemez!”

Ortada iddianame yok suçlarını bilmiyorlar

Sarıbal, 14 Şubat 2017 günü gözaltına alınan ve 27 Şubat 2017’den beri cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ile 19 Mayıs 2017 tarihinde gözaltına alınan ve 27 Mayıs 2017’den bu yana cezaevinde tutuklu olan Gökmen Ulu’nun, haklarında hazırlanmış herhangi bir iddianame bulunmadığı için, hangi suça istinaden tutuklu bulunduklarını bilmediklerini söyledi.

Sarıbal, “Gözaltı süreleri de dahil olmak üzere biri 212, diğeri 117 gündür tutsak edilmiş olan bu iki gazetecinin, haklarında hazırlanmış bir iddianame bulunmaması, bu tutuklama emrini verenlerin asıl maksadını açıkça gözler önüne sermektedir. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde, suçunu dahi bilmeyen insanların yüz, iki yüz gün cezaevinde tutulduklarını gördünüz? Deniz Yücel ve Gökmen Ulu’nun istedikleri tek şey, hangi suçtan dolayı cezaevinde tutulduklarını öğrenecekleri bir iddianamenin acilen hazırlanması ve çağdaş hukukun en temel değerlerinden biri olan adil bir yargılama hakkının kendilerine tanıması.” şeklinde konuştu.

Korkmuyoruz, çünkü haklıyız

27 Eylül 2016’da tutuklandıktan sonra 31 Mart 2017’de tahliye kararı verilen; ancak tahliye edilmeden yeni bir soruşturmayla tekrar tutuklanan Murat Aksoy’un “Korkmuyoruz! Dimdik ayaktayız. Haklı olduğumuz için güçlüyüz. Çünkü bizi suçlayabilecekleri herhangi bir şey yok. Aksine, biz memleketimizi çok sevdiğimiz için cezaevindeyiz. Tek eksiğim, ailem ve çocuklarım.” dediğini belirtti. Öte yandan, Murat Aksoy’un, cezaevinde tutuklu bulunduğu için, beşinci sınıfa yeni başlayan kızının yanında olamadığını belirten Sarıbal, Atilla Taş’ın da; “Bu davalar tamamen siyasi davalardır. Bizi burada tamamen siyasi düşüncelerimiz nedeniyle tutuyorlar. Yargılandığım davada önce tutukluluk halim kaldırıldı, fakat mahkeme heyeti değişince yeniden tutuklandım. Dosyada, ‘Bylock var’ deniyor. On iki ayı aşkın süredir hiçbir şey bulamadılar.” şeklinde konuştuğunu söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica