İGF

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’nden istihdama katkı

Bursa Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’nin Dağ-Der ile ortaklaşa düzenledikleri “Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Kursu” nu tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.

BURSA (İGFA) – Bursa Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’nin DAĞ-DER Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Kursu” nu tamamlayan 14 kursiyer, DAĞ-DER’de düzenlenen törenle belgesini aldı.

Törende konuşan Dağ-Der Başkanı Yaşar TÜRK, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile vatandaşlarımıza yönelik açtığımız 30 farklı branştaki kursa 300′ e yakın vatandaşın mesleki alanda eğitim aldıklarını ve edindikleri beceri ile üretim ve istihdama katkı olduklarını söyledi.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse ise, MEB Hayat Boyu Öğrenme Modülünde 72 alanda 3645  kurs modülü olduğunu, Merkezlerinin 40’a yakın alanda 250’den fazla farklı branşta 1150 kurs açarak 20 binden fazla vatandaşımıza kurs hizmeti verdiklerini belirtti. Mesleki alanda özellikle kadınlarımızın iş ve meslek sahibi olmalarını ve bunları işletmelerde istihdam etmeye büyük önem verdiklerini belirtirken, 2021 yılındaki 200 kişiyi meslek sahibi yaparak işletmelerde kalifiye eleman olarak istihdam etme hedeflerine son 5 ayda Tekstil, Aşçılık, Deri Eldiven Dikimi alanında 43 kişininin istihdamına vesile olduklarını belirtti.

Tören kursiyerlere belgelerin dağıtılması ile tamamlandı.                    

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica