Bilim-Teknoloji

Osmangazi Üniversitesi Hayata hazırlıyor

Öğrencilerini, Osmangazi Üniversitesi Hayata hazırlıyor. Haberimizde, Osmangazi Üniversitesi, aktif olarak faaliyet gösteren 91 öğrenci kulübüyle; Öğrencilerini, Osmangazi Üniversitesi Hayata hazırlıyor.

Osmangazi Üniversitesi Hayata hazırlıyor

Osmangazi Üniversitesi, aktif olarak faaliyet gösteren 91 öğrenci kulübüyle; öğrencilerin eğitim hayatları boyunca sadece akademik değil sosyal ve kişisel olarak gelişmelerine de çok önem veriyor. Eskişehirde bulunan, Osmangazi Üniversitesi Hayata hazırlıyor

Prof. Dr. Hasan Gönen (Osmangazi Ünv. Rektörü)

Artık çağımızda özellikle kurumsal şirketler işe seçme ve yerleştirme yaparken; adayların mesleki bilgi ve tecrübesinin yanında entelektüel birikimi, topluma katkı sağlayan sosyal sorumluluk çalışmaları; üye olduğu dernekler gibi kişisel ayrıntılara da son derece önem veriyorlar. Bu özelliklerdeki gençlerimizin işe kabul edilme süreçleri çok daha başarılı bir şekilde sonuçlanıyor. Biz de yönetim olarak bu noktadan hareketle üniversitemizde sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesini önemsiyor ve mümkün olduğunca bu etkinliklere destek veriyoruz. Üniversitemizde düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık ve bilinç düzeyini artırmaya yönelik kampanyalar; sempozyum, panel gibi etkinlikler, öğrencilerimizin de faaliyet ve katılımlarına imkan sağladığı için yoğun ilgi görüyor. Üniversitemizde öğrenci kulüplerimiz çok başarılı etkinliklere imza atıyorlar. Örneğin geçtiğimiz günlerde Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübümüzün öğrencileri; terörsüz bir dünya isteklerini kısa bir kamu spotu ile dile getirdiler. Söz konusu spotun sosyal medyada paylaşıma açılmasının ardından yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi görmesi ve alınan olumlu geri dönüşler; bizleri öğrencilerimiz adına gururlandırdı, sevindirdi.

TURUNCU ETKİNLİKLER İLGİ GÖRÜYOR

Üniversitemiz Rektörlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübümüz; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki öğrencilerimizle üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrencilerimizden oluşmakta; ve başarılı etkinliklere imza atmaktadır. Bu etkinliklerden biri de iki yıldır düzenlenen ESOGÜ Model United Nations (MUN) – ESOGÜ Model Birleşmiş Milletler toplantısıdır. Birleşmiş Milletler’in (BM) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde başlayıp; 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam eden, üniversitemizin iki yıldır ev sahipliğini yaptığı “Turuncu Etkinlikler” kapsamında düzenlenen; ve bu yıl “Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddete Sessiz Kalmayın” temasıyla yürütülen; ESOGÜ Model Birleşmiş Milletler toplantısının tamamen üniversitemiz gençliğinin girişim, istek ve çabasıyla organize ediliyor olması; bir eğitimci olarak beni son derece gururlandırmıştır.

Üç gündemli toplantı

ESOGÜ Model Birleşmiş Milletler bu yıl 3 gün boyunca “Kadına Şiddet”, “Mülteci Kampları” ve “Orta Doğu’daki DAEŞ Tehdidi” gündemleriyle toplanmış; ve bu gündemler ışığında yapılan konferanslardan çıkan çözüm önerileri, BM’ye ulaştırılarak gençlerin bu konudaki görüşleri karar alıcılara bildirilmiştir. Mühendislik- Mimarlık Fakültemiz (MMF) Dekanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kariyer Günü de; çok sayıda ulusal ve uluslararası firmadan üst düzey yöneticilerin katılımı ve öğrencilerimizin gittikçe artan ilgisiyle bizim için çok önemli bir etkinliktir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kariyer Günü 2017’ye katılan 5 Mühendis Odası ve 35 işletme açtıkları stantlarda kendileri, stajlar ve işe alım süreçleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Kariyer Günü, katılımcı kuruluşlara kendilerini tanıtarak kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunarken, mezun adaylarına da hedef belirleme imkanı sundu.

ESOGÜ GEOK-GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU KULÜBÜ

GEOK ata sporumuz olan okçuluğu, öncelikle üniversitemiz ve Eskişehir’deki gençlerimize tanıtmak; okçuluğun bölgemizde ve ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak ve bu geleneği devam ettirmek adına kurulmuş bir topluluktur. Ülkemiz genelinde yapılan geleneksel okçuluk müsabakalarına katılan ve gittiği müsabakalardan kupa ve madalyalarla dönen GEOK, başarılarıyla üniversitemizi gururlandırmaktadır. ESOGÜ Dağcılık Kulübümüz (ODAK), üniversitemiz öğrencilerinin dağ ve kaya tırmanışı faaliyetlerinde bulunmasını ve genç dağcılara eğitimler vermeyi amaçlamaktadır. Kulübümüz geçtiğimiz günlerde, bu yıl 11’incisi düzenlenen Karakayalar Tırmanış Şenliği’nde 4 ödüllü tırmanış rotasından 2’sini başarıyla tamamlamıştır.

HEZARFEN HAVACILIK VE UZAY KULÜBÜ

Hezarfen Havacılık ve Uzay Kulübümüz 12 yıldır sayısız etkinlikleri, eğitimleri ve aktiviteleriyle her sene 200’den fazla kişiye model uçak eğitimi vermektedir. Havacılığa gönül veren gençlerimizihavacılık, savunma sanayi, Türk Havacılık Tarihi ve daha birçok konudaki eğitimler, projeler; ve organizasyonlarla buluşturuyorlar. Her sene düzenledikleri Hezarfen Havacılık Zirvesi ile ülkemizdekihavacılık sektörünün öncü firmalarını üniversitemize getiriyorlar.

IEEE ÖĞRENCİ KOLU KULÜBÜ

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na bağlı olarak Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Amacı başta fakülte bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler olmak üzere bütün üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatları boyunca kendilerini teknik ve sosyal olarak; geliştirmesi için çalışmalar yaparak uygun bir ortam sağlamak olan kulübümüzün 10 yıllık bir mazisi vardır. Kulübümüz geçtiğimiz yıl dünya çapında 600 bin üye ve yaklaşık 30 bin öğrenci kolu ile faaliyetlerini yürüten resmi kuruluş IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) tarafından; “En Aktif ve Örnek Öğrenci Kolu” ödülüne layık bulunmuş, ayrıca 2 Günde Şirket-i Alem etkinliği ile; “En İnovatif ve Faydalı Öğrenci Kolu Ödülü”nü gümüş seviyede kazanmıştır. Atıcılık Kulübü de Türkiye Üniversitelerarası Atıcılık Şampiyonasından kupa ve madalyalarla dönmüştür.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica