İGF

Osmangazi’den Bursa’ya önemli kültür hizmeti

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yeniden inşa edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulan Bursa Prof. Dr. Süleyman Uludağ ve Prof. Dr. Mustafa Kara Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı.

BURSA (İGFA) – Osmangazi Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Alipaşa Mahallesi’ndeki 19. yüzyıla ait sivil mimari örneği yapıyı, aslına uygun şekilde inşa ederek çöküntü olmaktan kurtardı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatı doğrultusunda kültür merkezi olarak düzenlenen ve Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi adı verilen tarihi yapı, ardından  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi. Toplam 210 metrekare alan üzerine bodrum+2 kat olarak inşa edilen tarihi yapının bünyesinde, her yaştan kitapseverin ulaşabileceği birbirinden nadide eserlerin yer aldığı bir kütüphane oluşturuldu. Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Süleyman Uludağ ve Prof. Dr. Mustafa Kara’nın adlarının verildiği Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Yeni kütüphanenin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını ifade ederek, bu çalışmaların özellikle Hisariçi’nde yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Tarihi mirasa sahip çıkma konusunda 8 farklı ödüle sahip olduklarına dikkat çeken Başkan Dündar, “Sümbüllü Bahçe’den başlayarak Surüstü Konağı, Oruçbey Caddesi, Hisar Arkeopark, Filiboz Mescidi başta olmak üzere bölgedeki tarihi mirası ayağa kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Yine bu bölgede yer alan Bursa’nın en eski çarşılarından Tahtakale Çarşısını yeniledik. İlçemizde yer alan birçok sivil mimarlık örneği yapıyı eski ihtişamlı günlerine kavuşturduk. Kayhan Mahallesi’nde restore ettiğimiz Şadırvanlı Han, kentimizdeki yerli ve yabancı öğrencilerin faydalandığı önemli bir gençlik merkezi oldu. Somuncu Baba Evi ve Fırınını da restore ederek bölgedeki inanç turizmine hareket kazandırdık” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica