Siyaset

Oygür: “Terör Örgütünün Meclisteki Uzantısını Kapatın!”

Oygür: “Terör Örgütünün Meclisteki Uzantısını Kapatın!”

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Vatan Partisinin Anayasa Mahkemesi önünde başlatmış olduğu HDP Kapatılsın Nöbetine katılarak bir basın açıklaması yayınladı – akarhaber

Cumhuriyet Kadınları Derneği, HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde Vatan Partisi tarafından başlatılan nöbete destek verdi. AYM önünde yapılan basın açıklamasında CKD adına Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak kendimizi Kurtuluş Savaşında kurulan Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’nin günümüzdeki temsilcileri görüyoruz. ABD’nin başı çektiği emperyalist devletlerin, terör örgütü PKK ve onun Meclis’teki uzantısı HDP eliyle ülkemizi iç karışıklığa sürüklemek ve bölmek istediğini gayet iyi biliyor ve buna karşı ülkemizi savunma mücadelesi veriyoruz.

CKD olarak Haziran 2020’de ‘HDP Kapatılsın!’ Platformunun açtığı ‘HDP Kapatılsın İmza Kampanyası’nın ilk imzacısı kurumlardan olduk. PKK’ya eleman devşirmek için evlatlarını kaçıran HDP önünde nöbet tutan Diyarbakır Annelerinin yanında olduk. Annelerin evlatlarını yanlış yerde aramayacaklarını biliyorduk. 22 Şubat 2021’de ‘İlgili Makamlara sesleniyoruz! Milletimizin talebini yerine getirin. Terör örgütünün Meclis’teki uzantısını kapatın,’ dedik. Nihayet 17 Mart 2021’de, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Anayasa Mahkemesi eksiklikler nedeniyle iddianameyi reddetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi yeniden düzenleyerek 7 Haziran 2021’de AYM’de tekrar dava açtı. AYM bu sefer iddianameyi oy birliğiyle kabul etti ve 21 Haziran 2021’de HDP’nin kapatılma davasıyla ilgili yargılama süreci başladı. HDP’nin kapatılma davası bir buçuk yıldır sürüyor. HDP’nin savunma için talep ettiği ek süreler birbirini kovaladı. Bir ara AYM Sayın Başkanı işlerin yoğunluğundan yakındı. Feraset sahibi milletimiz ise sabırla bekledi!”

Güvenlik güçlerimizin Güneydoğumuzda ve sınır ötesinde PKK ile savaştığını, PKK’nın bitirilmekte olduğunu ama şehitlerimizin de geldiğini hatırlatan Oygür, “Sınırı aşan PKK’nın bombalarıyla çocuklarımızı, öğretmenlerimizi toprağa veriyoruz ama devletini ve milletini sevmeyi bünyesi kaldırmayan ne kadar ‘demokrasi aşığı, PKK/HDP sevici’ varsa, HDP’yi parti saymaya devam ediyor. Bu yüce millet, hala sabırla bekliyor!” dedi.

Tülin Oygür sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP’nin PKK ile bağını somut şekilde ortaya koyan belgeler, dosyalar dolusudur. Dahası, PKK ile ilişkisi HDP’nin övüncüdür. HDP ‘Ben PKK’yım’ diye bağırırken bazıları ‘Hani ispatı?’ diyerek Türk milletiyle alay ediyor ve milletimiz bu kahreden komedyanın artık bitmesi için sabırla beklemeye devam ediyor!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konması talebiyle AYM’ye başvurması yüreklerimize su serpmiştir. Siyasi partilere yapılan yıllık Hazine yardımıyla, bu yıl için verilecek seçim yardımı toplamı olarak HDP’ye 540 milyon TL ödenmesi gündemdedir. HDP’nin PKK’ya yardım yaptığı belgelenmiştir. Bazı kesimlerin pek öykündüğü Batı demokrasilerinde terörü övmek bile parti kapatma nedeni iken bizde, Meclis çatısı altında PKK marşı söyleyerek particilik oynayan HDP, milletin parasıyla bölücü terör örgütü PKK’yı besleyebiliyor. Bu kadar ‘demokrasicilik’ oyununu yüreğimiz kaldırmıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın haklı talebinin bugün AYM tarafından gerektiği şekilde karara bağlanacağına inanmak istiyoruz.”

Sözlerinin sonunda Vatan Partisi’ne Millet adına teşekkür eden Tülin Oygür, şu ifadeleri kullandı: “Vatan Partililer HDP’nin kapatılması için defalarca hukuk içinde yol aradılar. Şimdi de AYM önünde, HDP’nin kapatılması için nöbet tutma eylemi başlattılar. Bir buçuk yıldır sabırla bekleyen milletin sözcüsü oldular.

Vatanseverliğin mihenk taşı bugün burada tutulan nöbettir. Anayasamızın 3. Maddesinde yazan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür,’ esasına sözde değil özde sadık olan bütün siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm vatandaşlarımızı Vatan Partisi’nin başlattığı ‘HDP Kapatılsın Nöbeti’ne davet ediyoruz.” Saygılarımızla…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica