Siyaset

Özdağ: Soylu yeni parti kurma hazırlığı içinde

Özdağ: Soylu yeni parti kurma hazırlığı içinde

Ümit Özdağ, Bakan Soylu’nun yeni parti kurma çalışmaları yürüttüğünü; ABD’yle ilişkilerini yürütmek için de bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısını ABD Büyükelçiliği’ne gönderdiğini savundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki çekişme sürüyor. Özdağ Soylu’nun kendisiyle ilgili “operasyon” iddialarına yanıt vererek kendi iddialarına yenilerini ekledi.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Soylu’nun elindeki belgeleri savcılığa vermesini istedi ve bunun için bir hafta süre verdiğini kaydetti.

Paylaşımında “Süleyman Soylu dün bir basın açıklamasında, benim Amerikan aparatı olduğumu ve bundan dolayı bana operasyon çocuğu dediğini ifade etti. Süleyman, bu konuda elinde ne bilgi ve belge varsa bunlar hemen savcılığa ilet. Sana bir hafta süre veriyorum. Bu arada sana bir sorum var” ifadelerini kullanan Özdağ, Soylu’nun yeni bir parti kurma çalışmaları yürüttüğünü ileri sürdü.

‘ERDOĞAN’IN DA HABERİ VAR’

Ümit Özdağ, şu iddialarını dillendirdi:

“Bu arada ben de sana bir şey sormak istiyorum: Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara ve İstanbul’da hala iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun bunu biliyoruz. Bazı eksikliklerinin olduğunu da görüyorsun. Bunlardan bir tanesinin ABD, AB ülkeleri özellikle İngiltere ve Almanya ilişkilerde eksiklik diğeri de MİT’le olumlu temasta eksiklik olduğu.

Bu özellikle ABD ilişkilerinde eksikliğini gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısını ABD Büyükelçiliğiyle ikili ilişki kurması için görevlendirmişsin. Tabi bu temaslar devletin istihbarat örgütleri tarafından haber alınmış ve Erdoğan’a bildirilmiş, Emniyet Genel Müdürü Erdoğan’dan aldığı talimatla ABD Büyükelçiliği’yle ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış.

Evet Süleyman, bugün bu kadar. Devamı gelmeyecek zannetme. Bir hafta süre verdim sana.”

İkili arasında en son tartışma Özdağ’ın Soylu’yla telefonda küfürleştiklerini açıklamasıyla gerçekleşmişti. Soylu, bu iddiayı yanıtlayarak “iftira” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica