Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Özge Borak, Fatih Altaylı’nın programında Leyla Hanım’ı anlattı

Özge Borak, Fatih Altaylı’nın programında Leyla Hanım’ı anlattı

Leyla Hanım filminde İzmit’in efsane belediye başkanı Leyla Atakan’ı canlandıran ünlü oyuncu Özge Borak, Fatih Altaylı’nın sunduğu Bire Bir programında Leyla Hanım filmini anlattı

Leyla Hanım filminde İzmit’in efsane belediye başkanı Leyla Atakan’ı canlandıran ünlü oyuncu Özge Borak Fatih Altaylı’nın sunduğu Bire Bir programına katıldı. Borak, Bloomber HT kanalında yayınlanan programda Leyla Hanım Filmiyle ilgili olarak, “Leyla Hanım filmimiz festivalleri gezdiği için şu anda herhangi bir yerde yayınlanamıyor. Leyla Hanım dökü-drama belgesel film. Türkiye’nin halk oyuyla seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan’ın hayatını oynadım” dedi.

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, IFA İstanbul Film Ödülleri ve Berlin İndie Film Awards’tan ödülle dönen Leyla Hanım belgesel filmi Anatolian Film Awards’ta (Uluslararası Anadolu Film Ödülleri) En İyi Belgesel Ödülünü kazanmıştı. ‘Leyla Hanım’ ayrıca 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de ‘Özel Gösterimler Bölümü’nde izleyiciyle buluşmuştu. Film geçtiğimiz günlerde bir ödüle de 7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nde layık görüldü. Filmin festival yolculuğu sürüyor.

MERAKLA BEKLENİYOR

Tarihi filmde Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Aslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve MaNga’nın solisti Ferman Akgül gibi değerli sanatçılar filmin kadrosunda yer alıyor. Merakla beklenen filmin Leyla Atakan’ın ölüm yıldönümü olan 10 Şubat 2023’te vizyona girmesi öngörülüyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica