Siyaset

Özkoç: ‘AKP 10 Kasımda dahi saygısızlık etmeden duramadı’

Özkoç; "Erdoğan, Cumhuriyetin Lideri'nin Samsun'a çıkışını Osmanlı subayı olarak yaptığını söyledi, oysaki Cumhuriyetin Lideri Samsun'a işgal güçlerine karşı cumhuriyet devriminin lideri olarak çıkmıştı" dedi..

Özkoç: ‘AKP 10 Kasımda dahi saygısızlık etmeden duramadı’Özkoç; “Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum ama buna gücün yetmeyecek” dedi. detaylar haberimizde…

Özkoç: ‘AKP 10 Kasımda dahi saygısızlık etmeden duramadı’

“Cumhuriyet, Osmanlı’dan devralınan idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir”

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Gazi Mustafa Kemal Samsun’a bir Osmanlı subayı olarak çıkmış, Ankara’daki Meclis’i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir. Cumhuriyetin inşası da Osmanlı’dan devralınan mevcut idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir” sözlerine yanıt verdi.

“Geçmişe Osmanlı’ya, Selçuklu’ya haksızlık etmemek gerekir”

Erdoğan, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada; “Sürekli olarak Osmanlı’ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir. Geçmişe Osmanlı’ya, Selçuklu’ya haksızlık etmemek gerekir. Gazi Mustafa Kemal Samsun’a bir Osmanlı subayı olarak çıkmış, Ankara’daki Meclis’i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir. Cumhuriyetin inşası da Osmanlı’dan devralınan mevcut idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir. Tarihimiz bizim yörüngemizdir. Yörüngeden çıkan bir gök cismi yok olmaya mahkumsa toplumlar da öyledir. Bugüne kadar milletimizi kadim tarih yörüngesinden çıkarmaya kimse muvaffak olamadı” ifadelerini kullandı.

“Samsun’a işgal güçlerine karşı cumhuriyet devriminin lideri olarak çıkmıştı”

Özkoç, Erdoğan’ın bu sözlerine videolu yanıt vererek; 10 Kasım saygıyla anıldı, AKP böyle bir günde dahi saygısızlık etmeden duramadı. Erdoğan, Cumhuriyetin Lideri’nin Samsun’a çıkışını Osmanlı subayı olarak yaptığını söyledi, oysaki Cumhuriyetin Lideri Samsun’a işgal güçlerine karşı cumhuriyet devriminin lideri olarak çıkmıştı. Daha sonra harf devriminin cahilliği getirdiğini savundu. Oysaki bu, cahilliğin nedeni değil sonucuydu. Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum, ama buna gücün yetmeyecek. Çünkü milletimiz buna asla izin vermeyecek” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica