Genel

Özmural: Araç kiralama meselesini bu ülkeye sokan Ak Partidir ve günahı vebali sizindir

Özmural: Araç kiralama meselesini bu ülkeye sokan Ak Partidir ve günahı vebali sizindir

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural Temmuz ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumunda araç kiralamalarına karşılık satın alma konusundaki yetki isteğine keyfi uzatmalar vermeye devam eden AKP ve MHP’li meclis üyelerine, “Araç kiralama meselesini Ak Parti bu ülkeye soktu” dedi

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 1.oturumu İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş başkanlığında gerçekleştirildi. Haziran ayı meclisinden beri Cumhur İttifakı meclis üyelerin keyfi uzatma girişimleriyle bir türlü alınamayan araç satın almaları için kredi yetkisi, AKP ve MHP’lilerin yine keyfi davranışlarına maruz kaldı. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Biz diyoruz ki belediye kamu hizmetindeki tüm araçları ve benzeri işleri kendi uhdesinde yönetmeli ve bu araçlar kendisine ait olmalı. Defalarca bu konuyu mecliste, gerekse zaman zaman komisyona girerek, gerek grup toplantılarına girerek defalarca anlattık.

GÜNAHI VEBALİ AK PARTİ’NİN

AK Partinin getirdiği araç kiralama meselesi, 2005 yılında 5393 kanunun 15. Maddesinde belediye kendi araçlarını alabilir başkasına kiralayabilir ya da başkasından temin edebilir noktasında bir maddeyi değiştirdiler ve bunun önü açıldı. Bunun günahı ve vebali sizin üzerinizde. Kusura bakmayın bu maddeyi çıkaranlar bu işin vebali günahı şu anda geldiğimiz noktanın tamamı AK Partinin siyasi anlayışıdır.

“SİZİN YÜZÜNÜZDEN KALAN ARAÇLARI KİRALAMAK ZORUNDA KALDIK”

55 Milyon kredi talebinden sadece 27 milyon TL’sini aldık onun da 10 milyon TL’sini iller bankasından zorla aldık. Geri kalan 17 milyon TL’yi de özel bankalardan aldık. 3 yıllık süreç diliminde ne oldu, yalnızca 3 yıl boyunca 71 araca harcadığım para 29,5 milyon oldu. Araçların bugün ki fiyatı ise 76 milyon bugün ki fiyatlarla kiralamaya devam etseydik yalnız ve yalnız çöp araçları için 123 milyon kira parası verecektik. Sizin sayenizde kalan araçları kiralamak zorunda kaldık. Siz izin vermediniz ve bu hale getirdiniz. Biz şu anda geriye kalan araçların ya satın alınması veya kiralamasını konuşuyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica