Genel

Parola hırsızlığı oranında büyük artış

Parola hırsızlığı oranında büyük artış… Tüketicilerin dijital verilerini toplamak için tasarlanan ve parola hırsızı olarak bilinen zararlı yazılımların sayısı 2019’da önemli oranda arttı. Kaspersky mağdur olmamaları adına vatandaşlara önerilerde bulundu. …detaylar haberimizde…

Parola hırsızlığı oranında büyük artış

Tüketicilerin dijital verilerini toplamak için tasarlanan ve parola hırsızı olarak bilinen zararlı yazılımların sayısı 2019’da önemli oranda arttı. Kaspersky verilerine göre, parola hırsızlarından etkilenen kullanıcı sayısı 2018’in ilk yarısında 600.000’den azken, 2019’da aynı dönemde 940.000’in üzerine çıktı.

Genellikle çevirimiçi hesaplara erişiliyor

Parola hırsızları (PSW), kullanıcıların gizliliğini sabote etmek isteyen siber suçluların en sık başvurduğu silahlardan biri. Bu zararlı yazılımlar çeşitli yöntemler ile kullanıcıların web tarayıcılarındaki verileri topluyor. Genellikle çevrimiçi hesaplara erişim için kullanılan hassas bilgiler içeren bu veriler arasında kayıtlı parolalar, otomatik doldurma verileri ve kayıtlı ödeme kartları bulunuyor.
Ayrıca, bu aileye dahil bazı zararlı yazılımlar web tarayıcılarındaki çerezleri, belirli bir konumdaki kullanıcı dosyalarını (örneğin kullanıcının masaüstü) ve mesajlaşma hizmetleri gibi uygulamaların dosyalarını da çalmak için tasarlanıyor.

En yaygın görülen parola hırsızı Azorult

Parola hırsızlığında en yaygın görülen tür ise çok işlevli Azorult oldu. İncelemenin yapıldığı dönemde parola hırsızlarıyla karşılaşan kullanıcıların %25’inde Azorult tespit edildi.Parolalarınızı veya kişisel bilgilerinizi, istemeden de olsa zararlı yazılımlara açık hale getirmemek için arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmayın.Bu tür bilgilerinizi forumlarda veya sosyal medya kanallarında paylaşmayın.En yeni zararlı yazılımlara ve tehditlere karşı korunduğunuzdan emin olmak için her zaman güncellemeleri ve ürün yamalarını kurun.

Güvenilir bir güvenlik çözümü kullanılmalı

Kaspersky Password Manager gibi parolalar, sürücü belgeleri ve banka kartları gibi kişisel bilgileri güvenle saklamak için tasarlanan, güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Kullanıcıların gizliliklerini korumasına yardımcı olmak isteyen Kaspersky, Ağustos ayının ortasına kadar Kaspersky Secure Connection ve Kaspersky Password Manager birlikte %30 indirimle satılıyor. Daha fazla bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica