Siyaset

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı CHP Kurultayı’nın 2’nci gününde yeni Parti Meclisi belirleniyor. Parti Meclisi’ne toplam 488 aday başvuru yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun listesinde mevcut MYK üyelerinden sadece 8’ine yer verildi. Eski üyelerden 23’ü yerini korurken, 29 yeni isim listeye girdi. Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı detaylar haberimizde…

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

CHP’nin 36’ncı Olağan Genel Kurultayı’nda 2’nci güne girildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790 oyla 5’inci kez genel başkan seçildiği Kurultay’da gözler 60 koltuğu bulunan Parti Meclisi seçimine çevrildi.

Tişörtlü tanıtım

8’i Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan 60 kişilik Parti Meclisi seçimi heyecanı sabahın ilk saatlerinde başladı. Yüzlerce adaylar kurultay salonunun çevresinde ve salon içinde tanıtım masaları kurdu. Kurultay salonu da adayları tanıtan afiş ve posterlerle donatıldı. Bazı adayların destekçileri destekledikleri adayın ismi yazan tişörtler giydi, ellerinde pankart ve bayraklarla salon içinde tur attı.

Seçimler Çarşaf liste olacak

CHP Tüzüğü’ne göre Parti Meclisi seçimleri çarşaf liste ile yapılıyor. Ancak delegelerin talebi üzerine bu blok listeye çevrilebiliyor. Genel Merkez yönetiminin tavrının ise çarşaf liste olması bekleniyor.

Anahtar listeler çarpışacak

Çarşaf listeyle yapılacak Parti Meclisi seçiminde Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik PM anahtar listesi ve 8’i PM’ye katılacak 12 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu aday listesi çıkaracak. Kılıçdaroğlu ile girdiği liderlik yarışını kaybeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de anahtar liste çıkarması bekleniyor. Ayrıca CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in öncülüğünü yaptığı “Gelecek İçin Biz” grubu da Parti Meclisi’nde temsil için çaba harcayacak.

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

Prof.Dr. Servet Harputluoğlu bugüne dek elde ettiği tüm diplomaları seçim afişine bastırdı

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultay’ın ikinci gününde Parti Meclisi üyeliği için kıyasıya yarış devam ediyor. Renkli afişlere sahne olan yarıştaki aday Prof.Dr. Servet Harputluoğlu bugüne dek elde ettiği tüm diplomaları seçim afişine bastırdı. Afişine, “2019’da iktidar olmak için, PM liyakatlı kişileri seçin” yazan Harputluoğlu delegelerin oyunu istiyor.

Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi için kullanılacak kabinlerin içi adayların tanıtım broşürü ve afişleriyle donatıldı. Kurultay Divan Başkanlığı afişlerin çıkarılıp, isimlerin silinmesi talimatını verdi.

Kabinlerde isimler Tinerle temizlendi

Parti Meclisi seçimleri öncesi oy kabinlerine yazılan adayların isminin silinmesi için salona tiner getirildi. Bantlarla isimlerin kapatılmasıyla yetinmeyen Divan Kurulu tinerli isim temizliği için partililerin kabinlerden uzak durmasını anons etti.

Parti Meclisi Üyeliği için Onur Akın’da Kılıoçdaroğlu’nun listesinde yer aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 kişilik Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu aday listesi belli oldu. Listede, Lale Karabıyık, Zeki Kılıçarslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yücel Taşkın, Fethi Açıkel, Onur Akın, Ayşe Eser Danişoğlu, Murat Emir, Yunus Emre, Ali Rıza Erbay, Ömer Fethi Gürer yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun 8’i Parti Meclisi’ne doğrudan katılacak 12 kişilik listesinde “Bir Islık da Sen Çal” ve “Kılıçdaroğlu” şarkılarını da seslendiren sanatçı Onur Akın’ın yer alması dikkat çekti.

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

Parti Meclisi üyeliği için 488 partili aday oldu

Parti Meclisi aday başvurusu, yapılan itiraz, düzeltme ve çekilmelerin ardından kesinleşti. Parti Meclisi’ne toplam 488 aday başvuru yaptı.

Parti Meclisi aday listesi Kurultay Başkanlık Divanı tarafından harf sırasına göre okundu. Mevcut Parti Meclisi üyelerinin büyük kısmının, eski-yeni çok sayıda milletvekilinin aday olduğu listede daha önce siyaseti bırakacağını açıklayan Haluk Koç da yer aldı.

Gürsel Tekin ve Sencer Ayata aday olmadı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan Sencer Ayata’nın aday olamaması dikkat çekti.

Bir önceki kurultayda Parti Meclisi’ne girmek için 462 kişi başvuru yapmıştı.

60 kişilik Parti Meclisi üyeliği için 500 aday yarışacak

Parti Meclisi 8’i Bilim Kültür Yönetim Kurulu olmak üzere toplam 60 kişiden oluşuyor. Parti Meclisi 488, BKYK için 12 aday başvurusu dikkate alındığında, 60 koltuk için toplam aday başvurusu 500 oldu.

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

2 MYK üyesi aday olmadı

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır PM aday listesinde yer almadı.

Kurultay’ın ilk anahtar listesini ‘Sol Cesaret’ açıkladı

CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi ve YDK seçimi için ilk liste çıktı. “Sol cesaret” adı verilen listede “Gelecek için biz” olarak kendilerini tanımlayan CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Orhan Sarıbal ve Niyazi Nefi Kara’nın içinde yer aldığı 52 kişi yer aldı. Listede ayrıca BYKP ve YDK için de isimler yer aldı.

8 MYK üyesi listede yer aldı

Merakla beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, mevcut MYK üyelerinden sadece 8’ine yer verdi. Bu isimler Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Öztürk Yılmaz, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl ve Çetin Osman Budak, Aykut Erdoğdu oldu.

4 MYK üyesi listede yer almadı

MYK üyeleri Zeynep Altıok ve Erdal Aksünger aday olmasına karşın listeye giremezken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da aday olmadı.

13 kişilik MYK içindeki Lale Karabıyık ise Bilim, Yönetim ve ve Kültür Platformu’ndaki listede yer aldı.

Parti Meclisi listesinde genel başkan ağırlığı sandığa yansıdı

Kııçdaroğlu’nun anahtar listesinde Selin Sayek Böke’nin yer alması sürpriz olarak karşılandı

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde kurultay öncesi “Gelecek için Biz” imzalı bildiriye imza atan Selin Sayek Böke de yer aldı. Böke ile birlikte hareket eden Orhan Sarıbal da yeniden listeye girdi. Böke bir önceki kurultayda en çok oy alan Parti Meclisi adayı olmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde 2 diplomat yer aldı. Mevcut Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz yeniden listeye girerken ayrıca emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de anahtar listeye girdi.

Kııçdaroğlu’nun anahtar listesinde mevcut 23 kişi yeniden aday gösterildi

Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik listesinde 23 kişi yerini korudu. Parti Meclisi için 29 yeni isim aday olmuş oldu.

Mevcut Parti Meclisi üyelerinden Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Ali Öztunç, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşçıer, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Öztürk Yılmaz, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu ve Turan Hançerli Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yeniden yer buldu.

Parti Meclisi üyeliği için Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde 29 yeni isim

Parti Meclisi’ne seçilmesi için Kılıçdaroğlu’nun listesine aldığı yeni isimler ise şunlar oldu:

Yavuz Karan, Ekrem Kerem Oktay, Faik Öztrak, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kağan Salıcı, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Umut Tekin, Gülçin Timur, Erdoğan Toprak, Pınar Uzun, Ali Rıza Yılmaz, Gökhan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Haydar Akar, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Gülizar Biçer Karaca, Celal Çelik, Ünal Çeviköz, Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Muharrem Erkek, Gökçe Gökçen, Fatma Güner, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi.

Kılıçdaroğlu’nun listesi
Muharrem İnce’nin listesi
Sol cesaret listesi
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica