Siyaset

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı olarak kürsüye çağırdı. İnce, CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu’na teslim etti ve “Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi. Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi detaylar haberimizde…

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda CHP‘nin cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnceyi kürsüye çağırarak adaylığını açıkladı. İnce, CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu’na teslim etti ve “39 yıl CHP’nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız cumhurbaşkanı olacağım” dedi. Kılıçdaroğlu ise 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirttiği İnce’nin yakasına Türk bayrağı rozeti taktı.

Kılıçdaroğlu: “bugün bir yol ayrımındayız”

Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek yaptığı kısa konuşmasında özetle şunları söyledi:

Bugün bir yol ayrımındayız. Siyasal partilerle ittifak yapmak istiyoruz. Bu ülkede kutuplaşmaya son vermek istiyoruz. İnanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden, kimlik üzerinden siyaset yapılmamasını istiyoruz. Bunun için en geniş ittifakı yapmak istiyoruz. Demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. 20 Temmuz’dan sonra kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır, çünkü bağımsız yargı yoktur. Yargı hiyerarşisi çökmüştür. Hapishaneler tıka basa doludur, kimi suçlu olduğu, kimin suçsuz olduğu belli değildir. 25 Haziran’dan dağlarda çiçekler açacak.

Herkes gidip seçmen kaydını kontrol etsin. 25 Haziran’da hiç kimse tatile gitmesin, bayram havasında sandığa gideceğiz.

“5 temel sorunumuz var”

Birincisi, demokrasi ve milli irade ipotek altındadır.

Hiç kimse orduyu kullanıp, demokrasi üzerinde vesayet kurmasın.

Biz bütün komşularımızla, bütün dünya ile barışık yaşamak istiyoruz.

Toplumsal barışımız dinamitlendi, komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık.

Ekonominin çivisi çıktı, doları kontrol edemiyorlar. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış.

Anneler babalar çocuklar hangi okula gidecek bilmiyorlar. Biz fikri hür, ficdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız.

Yakında seçim bildirgemizi de açıklayacağız. Onlar kopyalamaya devam etsin. Kopyacıdan siyasetçi olmaz, kopyacıdan olsa olsa sahtekar olur.

25 Haziran’da sadece İzmir’de değil, tüm dağlarda çiçekler açacak. Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda Muharrem İnce’yi kürsüye çağırarak adaylığını açıkladı.

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi

Muharrem İnce CHP rozetini Kılıçdaroğlu’na teslim etti

Muharrem İnce kürsüye gelerek, “Allah’ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı adayı olacağım. 80 milyonun, Ak partililerin, HDP’lilerin, MHP’lilerin, sağcıların, solcuların herkesin adayı olacağım. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi ve CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu’na teslim etti. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce’ye Türk bayrağı rozetini taktı.

Muharrem İnce: 24 Haziran’da Fetret Devri bitiyor

İnce konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Kendinden başka bir şey düşünmeyen bir insandan bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor? Türkiye tıpkı 1402’deki gibi fetret devri yaşadı. 24 Haziran’da fetret devri bitiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir. Şimdi bana “Senin tecrüben yeter mi devleti yönetmeye” diyor. Tecrübeye bakarsa, askere gitseydik eğer ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Siyasette ondan kıdemliyim.

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi

“Diplomamı ortaya koymaya hazırım”

Meclis’te sayısız oturuma katıldı. 1 Mart’ta Meclis’te oy kullanmış şeref milletvekiliyim ben. Sayın Erdoğan’ın Meclis’e ilk geldiği günü hatırlıyorum. Oy bile kullanamıyordu.

Mesele diplomaya gelirse 8 dönemlik transkripimi de ortaya koymaya hazırım.

Meydanlarda ekonomi konuşacağız, eğitim konuşacağız, tarım konuşacağız diye bekliyorum. Bunların yerine beni karalamaya çalışacaklarsa daniskasını yaparım. Bana “CHP’ye genel başkan olamadın, Türkiye’ye cumhurbaşkanı mı olacaksın?” diyorlar. Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’na belediye başkanı olamadı, Türkiye’ye başbakan oldu. Ben cumhurbaşkanı mı olamayacağım?

İki derdimiz var. Yüzde 51’i almak, iki yüzde yüzü tarafsız yönetmek… Terör nereden gelirse gelsin, ister FETÖ’den, ister PKK’dan, müdahale edeceğim.

“Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı”

İnce, “15 yaşındaydım Diyarbakır’da Ahmet Arif’i tanıdığımda” diyerek “Haberin var mı” şiirini okudu ve “54 yaşında aynı heyecanı taşıyorum” dedi. Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı.

Bugün benim doğum günüm. 54 yılı geride bıraktım. Hayatıma bundan sonra kendini vatana, millete adayan bir fani olarak devam edeceğim.

Parti rozetini çıkarıp Bayrak rozetini takarak mesaj verdi

Kılıçdaroğlu’nun ayakta alkışlattı

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kavgadan, kindarlıktan bıkmış, işinin, aşının, çocuğunun derdine düşmüş halkımızı selamlıyorum. Sayın Genel Başkanımıza, milletimizin önünde, partimize ve ülkemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Tarihe not düşülerek “Adalet Yürüyüşü”nü düzenlediği için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu ayakta alkışlıyorum. Kendine muhalif bir ismi cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir.

“AKP-FETÖ ortaklığı Cumhuriyet’i rotasından çıkarmıştır”

Tüm salon ayağa kalkarak Kılıçdaroğlu’nu alkışladı.

Geleceğimiz geri alacağız. Işığı yakmak görevimiz. Bizim derdimiz kavga değil, bizim derdimiz sorun çözmek. AKP-FETÖ ortaklığı Cumhuriyet’i rotasından çıkarmıştır. AYM, Anayasayı bir tarafa itmiştir. Yargı emir komuta altındadır. Troller yalan üretmek, pislik saçmaktadır. Gençlerimiz, akıllı evlatlarımız memleketi terk ediyor. Kendi çocukları bedelli askerlik yapıyor, bir de bedel ödeyerek askerlik yapan çocuklarımız var.

Kardeşlerim size sesleniyorum. Bakın nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağım size anlatayım. Benim doktor olmuş, mühendis olmuş öğrencilerim var. Hepsinde payım olduğunu düşünüyorum, hepsiyle gurur duyuyorum. Notlarını değerlendirirken, adını görmeden okurdum kağıdı. Bana öğretmenlerim böyle öğretti. Bunlar ne yaptı? Üniversite kağıtlarını çaldırdı. Gençler size sesleniyorum. Çaldırmayacağım.

“Sandıkta oyu, sınav sorularını, hazineden parayı çaldırmayacağız”

Bu ülkenin değerli avukatları, 50 bin avukat cübbelerinizi 24 Haziran günü arabanızda tutun. Her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim hazır olun. Sandıkta oyu, sınav sorularını, hazineden parayı çaldırmayacağız.

Saray’a mı gidelim Çankaya’ya mı gidelim. Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim. Bilim yuvası yapacağım. Bir yiğit memleket kurtarır.

Kamuda yükselmeyi öyle bir sisteme bağlaycağız ki 100 yıl kimse değiştiremeyecek. Kimsenin Türk’lüğü, Kürt’lüğü ile ilgilenmeyeceğiz. Mesela veterinerden TÜBİTAK Başkanı yapmayacağız. Mesela parti il başkanından hakim, savcı yapmayacağız.

Siz mi ülkeye adalet dağıtacaksınız? Ayıp ayıp. Beni cumhurbaşkanı olarak yargılayamayacak bir yargıcın ne işi olur? Önce adaleti sağlayacağız.

Yarın Yalova’da ilk mitingimizi yapıp, Yalovalılarla helalleşiyorum. Saat 13.00 gibi Sayın Genel Başkan Yardımcımız Engin Altay, Parti Sözcümüz Tezcan ile birlikte bir yere gideceğiz. Ardından saat 13.30’da

1. Meclis’in önüne herkesi bekliyorum.

İnce konuşmasını Cengiz Han’a ait ‘Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır!’ sözünü salona tekrar ettirerek ‘helal olsun’ size diyerek bitirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica