Genel

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması kura ile belli oldu

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması kura ile belli oldu 24 Haziran seçimlerine katılacak ittifak ve partilerin oy pusulasındaki sıralaması belli oldu. İlk sırada Cumhur İttifakı var. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması kura ile belli oldu detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması kura ile belli oldu

24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerin de ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Önce ittifakların ve siyasi partilerin adları yazılı fanustan kurum tarafından çekim yapılacak, ismi çıkan ittifakın temsilcisi gelerek pusuladaki sırasını belirleyecektir. Oy pusulasındaki sıralama pusulanın solundan sağına doğru olacaktır. Daha sonra ittifak içerisindeki sıralarının belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılacaktır” dedi.

Oy Pusulasındaki sıralama

Daha sonra yapılan kura çekimi sonrası ittifakların ve partilerin pusuladaki sırası şöyle belirlendi:
1- Cumhur İttifakı
2- HÜDA-Par
3- Vatan Partisi
4- Halkların Demokratik Partisi
5- Bağımsız Türkiye Partisi
6- Millet İttifakı

İttifakların içindeki sıralama…

İttifaklar içindeki sıralama ise şöyle olacak:

Cumhur İttifakı: AK Parti 1. sırada, MHP ikinci sırada olacak.

Millet İttifakı: CHP 1. sırada, Saadet Partisi 2. sırada, İYİ Parti 3. sırada yer alacak.

İki oy pusulasının biri Cumhurbaşkanlığı diğeri Milletvekilliği için kullanılacak

Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında “Cumhurbaşkanı Adayları” başlığı bulunacak.

Bu başlık altında Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014’deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Seçime katılacak Milletvekili adaylarının YSK’ya başvurusu yarın sona eriyor

Milletvekili aday listeleri için de yarın son gün. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç yarın saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica