Genel

Perihan Mağden ve Survivor Semih mahkemelik oldu

Perihan Mağden ve Survivor Semih mahkemelik oldu ‘Ütopya’ ve ‘Survivor’ yarışmalarıyla ünlenen Semih Öztürk, kendisine yazdığı yazıyla alenen hakaret ettiğini iddia ettiği yazar Perihan Mağden’i şikayet etti. Perihan Mağden hakkında dava açıldı ve 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Perihan Mağden ve Survivor Semih mahkemelik oldu detaylar haberimizde…

Perihan Mağden ve Survivor Semih mahkemelik oldu

Olay, geçen aylarda meydana geldi. Savcılığa başvuran Semih Öztürk, yazar Perihan Mağden’in kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Semih Öztürk dilekçesinde, Perihan Mağden’in sevgisiz ve saygısızca olan tutumunu dile getirerek kendisini kamuoyu yoluyla küçük düşürdüğünü, çirkin söylemlerle kendisine iftira attığını, toplumda itibarı olan biri olarak maddi zarar gördüğünü kaydetti. Semih Öztürk’ün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Perihan Mağden; Bu suç değil

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Perihan Mağden‘in ifadesine başvuruldu. Geçen günlerde adliyeye gelerek ifade veren Peirhan Mağden, “OHAL kapsamında kapatılan Nokta Dergisi’nde yazardım. Öztürk’ü ‘Survivor’ isimli programı nedeniyle tanıyorum. Sıra dışı bir yarışmacı… Bu yüzden onu eleştirdim. Evet, eleştirilerim ağır, şoke edici ve incitici ama bu bir suç değil” diyerek kendini savundu.

3 yıla kadar hapsi isteniyor

Savcılık, soruşturma kapsamında dosyayı Uzlaştırma Büro’ya gönderdi. Semih Öztürk‘e götürülen uzlaşma teklifi reddedilince Perihan Mağden hakkında alenen hakaret suçu kapsamında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica