Raporlar

Perinçek: “ABD ile İşbirliğini Güçlendireceğiz demek büyük yanlış”

Doğu Perinçek, "Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Dedeağaç’tan başlıyor, Selanik, Larisa, Filipovic, Girit’in kuzeyi, Kıbrıs’ın güneyi, Suriye’nin kuzeyi, Irak’ın kuzeyi yukarıda Gürcistan, öbür tarafta Ukrayna, Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük"

Perinçek: “ABD ile İşbirliğini Güçlendireceğiz demek büyük yanlış” … Perinçek, “Bu stratejik bir olay. Siz masaya oturarak Biden’la 1 saat 10 dakika değil, isterseniz 1 sene 10 ay görüşün, bu stratejik süreçte bir değişiklik elde edemezsiniz” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “ABD ile İşbirliğini Güçlendireceğiz demek büyük yanlış”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Kasım Pazartesi günü TVNET Kanalı’nda “Net Bakış” programında Serhat İbrahimoğlu’nun konuğu oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, “Türkiye 2014-2015 yıllarından bu yana Amerika’yla sorunlarını silahla çözüyor. Bu en büyük gerçeğidir Türkiye’nin. Sayın Cumhurbaşkanının Roma dönüşü gazetecilere, ‘Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz.’ demesini hayretle karşıladım, bu çok yanlış. Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük. Dedeağaç’a bu kadar ciddi bir yığınak yapılıyorsa o silahlar patlar. O silahlar oraya yığılacak ve patlamadan orada paslanacak, böyle bir ihtimal yok” dedi

“ROMA’DA TOKALAŞMA SAHADA ÇARPIŞMA VAR”

Roma’da G-20 zirvesinde gerçekleşen Erdoğan-Biden görüşmesini değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı, “Amerika diye bir gerçeklik var üstelik dünyanın iki büyük ekonomisinden biri. Atlantik sistemini kumanda eden bir Amerika var ama aynı zamanda yenilen bir Amerika. Fakat biz olaya Türkiye’den bakacağız. Amerika var, Türkiye’yi bölmek için var. Aynı zamanda 1980’den beri Türkiye’ye dayattığı ekonomik sistem sürdürülemez hale gelmiş. Yani Amerika ile Türkiye stratejik karşılık için Roma’da tokalaşma var ama sahada vuruşma, çarpışma, boy ölçüşme var. Sahaya bakmamız lazım esas gerçeklik sahada bugün Milli Savunma Bakanı açıkladı; 3’ü Suriye’nin kuzeyinde, 2’si Irak’ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirilmiş. İşte Amerika gerçeği bu, biz Amerika ile dolaylı olarak şu anda savaşıyoruz. 15-16 Temmuz 2016’da Amerika’nın silahlı kuvvetlerini Ankara ve İstanbul’da ezdik ve hapislere tıktık. Hala tutuklanan Gladyo artıkları söz konusu. Bu stratejik bir olay. Siz masaya oturarak Biden’la 1 saat 10 dakika değil, isterseniz 1 sene 10 ay görüşün, bu stratejik süreçte bir değişiklik elde edemezsiniz. Şu anda Türkiye hükümetinin bu sürece stratejik bir bakışı yok. Birincisi, Amerika Kürdistan yani 2. İsrail planından vazgeçmez bir kere bunu görelim. İkincisi Türkiye’ye dayattıkları ekonomi bizi borç batağına saplayan ekonomi ve ondan şimdi çıkmanın çarelerini arıyoruz. Onun için Amerika-Türkiye ilişkilerini otururuz konuşuruz ama stratejik olarak karşıtlık içeren bir ilişki bunu görmemiz lazım ve tüm stratejimizi, taktiklerimizi bu çerçevede oluşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN BAŞI BELADA”

Cumhurbaşkanının Roma dönüşü gazetecilere, ‘Libya’da, Doğu Akdeniz’de Amerika’yla iş birliğimizi güçlendireceğiz.’ demesini eleştiren Perinçek, “Doğu Akdeniz’de hangi iş birliğini güçlendireceğiz? Amerika açıkça Yunanistan’ın yanında. Dedeağaç’tan başlıyor, Selanik, Larisa, Filipovic, Girit’in kuzeyi, Kıbrıs’ın güneyi, Suriye’nin kuzeyi, Irak’ın kuzeyi yukarıda Gürcistan, öbür tarafta Ukrayna, Karadeniz’den Akdeniz’den Türkiye’yi kuşatan bir Amerika var. Namluların hepsi Türkiye’ye dönük. Amerika’nın başı belada, Yunanistan’la, Afganistan’la baş edemeyen bir Amerika var. Rusya’yla, Çin’le dünyanın çok büyük güçleriyle karşı karşıya olan, bölgemizde de yenilen ve tasını tarağını toplayıp gitmeyi tartışan bir Amerika var. Türkiye bu dengeleri çok iyi kullanarak buradan çıkabilir. Amerika’nın karşısında boyun eğmek için hiçbir neden yok ve Türkiye İkinci İstiklal Savaşı’ndan da büyük zaferle çıkacak o gözüküyor. Ama o zaferin maliyetlerinin düşük olması hükümetimizin kararlılığına bağlı. Ben bugünkü bocalayan politikayı çok yanlış görüyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARI ÖLÇÜSÜ BU MU”

Erdoğan-Biden görüşmesinin 1 saat 10 dakika olması ile övünülmesinin yanlış olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, “Çok ayıplıyorum bununla övünen bir yönetimi, hükümeti. Böyle bir kamuoyunu da ayıplıyorum. Yani Biden bizle 1 saat 10 dakika görüşmüş bu mu Türkiye’nin başarı ölçüsü. Türk Milletinde kendi tarihiyle, bugünkü gücüyle bağdaşmayan, bir takım aşağılık duyguları yaratan söylemler bunları. ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven’ diyoruz biz, o özgüveni yok eden ve eziklik yaratan ve bir liderde olmaması gereken bir söylem. Burada Fatih Sultan Mehmet gibi ya da Alparslan gibi ama en önemlisi yakın tarihte Atatürk’ler gibi, Birinci Dünya Savaşının kahramanları gibi davranarak Türkiye buradan çıkar. Onun için ben protesto ediyorum bu 1 saat 10 dakika ile övünme olayını, ben bunun Türkiye’de kamuoyu yapılmasını, gazetelerin bununla iftihar etmelerini, hükümetinde bununla övünmesini çok ayıplıyorum” dedi.

“HDP’NİN PKK OLDUĞUNU HERKES GÖRÜYOR”

“İç cepheyi sağlam tutmak iç savaşlarda tayin edicidir” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Yıkıcılığa izin vermeyeceksin ki dış tehditlerle baş edebilesin. Rant Corporation raporunda CHP, Meral Akşener, Saadet Partisi ve AKP’den kopan bazı isimler var. Amerika, biz bunlarla birlikte Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz diyor. Onlara belli roller verilmiş, o rolleri benimsemişler ve bu cepheden vazgeçmeleri mümkün değil. Amerika’nın ikinci İsrail kurma planları olduğuna göre burada vazgeçilmez unsur HDP‘dir. Onun için HDP derhal kapatılmalıdır. Dağdaki çobana, işçiye, çiftçiye, esnafa soralım HDP’nin PKK olduğunu herkes görüyor. Binlerce delil var çok güzel hazırlanan bir iddianame var. Batıdan gelen baskılarla HDP’yi kapatmamak PKK’yı fermanlı bir terörist haline getirir. Bu işi uzatmak ülkeye karşı büyük bir sorumsuzluk ve ülkeye ihanettir” şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLETİ BADİRELERDEN ÇIKACAK BİRİKİME VE KUVVETE SAHİP”

Türkiye’ye yönelik bir kaos planı olduğunu söyleyen ve bu kaos planının piyonlarını açıklayan Perinçek, “Bir kaos planı var Türkiye’ye yönelik. Kılıçdaroğlu’nun ve Meral Akşener’in bu kaos planının piyonları olarak davrandıklarını görüyorum. 2017’den beri Sayın Kılıçdaroğlu hep anayasa gayrimeşrudur, bu anayasa ile kurulan hükümet gayrimeşrudur, yargı gayrimeşrudur, seçimler gayrimeşrudur diyor. Gayrimeşruluk siyaset biliminde ve hukukta devirmek meşrudur demektir. Silahı kullanmak ve her yoldan devirmek meşru anlamına gelir. Rand Corperation’un planında sivil toplum kuruluşları, çeşitli odalar var ve hepsinin tepesinde maalesef PKK mensupları yuvalanmış ama onları temizleyeceğiz oralardan. Neden o sivil toplum kuruluşları Rand Corperation planında iktidar planının bir kuvveti olarak zikrediyor? Çünkü oradan bir kargaşalık doğuracak. Amerika’nın Türkiye’ye yönelik hazırlığı var. Kargaşalığın dış tehdit ayağı açısından Doğu Akdeniz’de, Dedeağaç’ta kullanılma ihtimalini hesaba katmalıyız. Türkiye’nin dış kuvvetlerle karşı karşıya olduğunu görmemiz lazım ve ama korkacak hiçbir şey yok, Türkiye’nin geleceği çok aydınlık. Bunu bütün gerçekliği ile görerek ve anlayarak söylüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri vatanseverler cephesinde birleşmiş durumda yani onları kullanmak, silahı kullanmak gibi bir şansları da yok. Türk milleti bu badirelerden çıkacak birikimlere ve kuvvete sahip” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica