Raporlar

Perinçek: “Akşener’in Türkiye’nin anayasa geleneğini öğrenmesi gerekiyor”

Perinçek: “Akşener’in Türkiye’nin anayasa geleneğini öğrenmesi gerekiyor” … Perinçek; “Türkiye’de bir darbe yapılır, anayasa ortadan kaldırılmaya çalışılırsa ancak o zaman Selahattin Demirtaş tahliye edilir. Onun için Demirtaş için tahliye talebi bir gevezeliktir” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “Akşener’in Türkiye’nin anayasa geleneğini öğrenmesi gerekiyor”

Doğu Perinçek’ten Meral Akşener’e yanıt: “Mahkemelerin kararına bakın”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Bülent Arınç’ın, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklaması için “Bütün bunlar Türkiye’nin bir başka alana doğru makas değiştirdiğini gösteriyor bizzat Sayın Erdoğan eliyle. Şimdi benim merakım iktidarın küçük ve diğer yani Sayın Bahçeli ve Sayın Perinçek’in ne diyeceği konusu, bizden önce onları merak ediyorum” sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten yanıt geldi.

“YARGININ İŞİNE BURNUNUZU SOKMAYIN”

Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi’nde dün yaptığı açıklamada Meral Akşener’e şu sözlerle yanıt verdi: “Sayın Akşener’in şunu sorması lazım: ‘Mahkeme ne diyecek?’ Bunlar yargının konusudur. Bu noktada benim ne söyleyeceğim değil hâkimlerin ne söyleyeceği önemli. Akşener’in Türkiye’nin anayasa geleneğini öğrenmesi gerekiyor.”

“DEMİRTAŞ HAKKINDA HÜKÜM VAR, ANCAK DARBE ORTAMINDA TAHLİYE EDİLİR”

“Tabii Selahattin Demirtaş’ı ayırmak lazım. Demirtaş hakkında hüküm var. Diğer davalardan da yargılanıyor. ‘Demirtaş’ı tahliye edecekler’ diyorlar. Türkiye’de bir darbe yapılır, anayasa ortadan kaldırılmaya çalışılırsa ancak o zaman Selahattin Demirtaş tahliye edilir. Onun için Demirtaş için tahliye talebi bir gevezeliktir. Çünkü anayasamızın önemli hükümlerinden biri, yürümekte olan soruşturma ve kovuşturmalara müdahale olamaz. Bu yargının işidir. Türkiye’de Biden tayfası bu tür işlere burunlarını sokuyorlar. Arınç’la benzer sözler söylemem mümkün değil. Akşener de aynı şekilde bu işlere burnunu sokuyor ve çok yanlış.” dedi.

“ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI SOKAK HAREKETLERİNİN PARÇASIDIR”

Erken seçim ihtimali üzerinde de görüşlerini aktaran Perinçek şunları kaydetti: “Erken seçime kim karar verecek? CHP ve Biden vermeyecek. Erken seçim kararını iktidar alabilir. Biden’in yıkmak istediği iktidar neden erken seçim istesin! Meclis’te AK Parti ve MHP oyları zaten çoğunlukta. Erken seçim çağrısı, sokak hareketleri planının bir parçasıdır. Devamında ‘iktidar seçime gitmiyor, Anayasa gayrimeşru. Bunların devrilmesi gerekir’ diyecekler.”

Not: Konuşmanın videosunu şu bağlantıdan indirebilirsiniz – https://wetransfer.com/downloads/5b73373388890979a839092054acabe520201123123440/c6b6f971c434a78d91e3d0b5109e317620201123123514/7209ae

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica