Raporlar

Perinçek: “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın İstifası İçin Kampanya Başlatıyorum”

Doğu Perinçek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı derhal o kürsüyü terk etmeli. Türkiye böyle bir Anayasa Mahkemesi’ni sırtında taşıyamaz. Sonra bedelini pahalıya öderiz”

Perinçek: “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın İstifası İçin Kampanya Başlatıyorum” … Perinçek, “Anayasa Mahkemesi, Türk milletini bölen karar veremez. Türk polisine, Mehmetçiğe kurşun sıkanların yanında bir karar veremez. Böyle bir hukuk yok” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın İstifası İçin Kampanya Başlatıyorum”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da ‘Çıkış Yolu’ programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan’ın terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması davası sürecindeki tavrını eleştirdi. Perinçek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkında istifa kampanyası başlatıyorum. Türk Milleti adına yargı yapamaz” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, “Anayasa mahkemesinin üzerinde tarihinin en yoğun yükü var. 52 bin bireysel başvuru var. Norm denetimleri; Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, torba kanunlar ve başkaları var. 14 Temmuz’da Genel Kurul yapacağız. Sonra 1 Eylül’e kadar tatile gireceğiz. Bir de siyasi parti kapatma davalarının sürecine bakın, oradan ortalama bir şey çıkar. Bu arada ilgili partinin savunma hazırlığı için de 60 günlük süresi var zaten” ifadelerini kullanmıştı.

‘TÜRK HUKUKUNU, AMERİKAN HUKUKU ALTINDA EZEMEZLER’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan’ın, Türk milleti adına yargı yapamayacağını belirten Perinçek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkında istifa kampanyası başlatıyorum. Türk milleti adına karar veremez. Anayasa Mahkemesi, Türk milletini bölen karar veremez. Türk polisine, Mehmetçiğe kurşun sıkanların yanında bir karar veremez. Böyle bir hukuk yok. Hukuku çarpıtarak, Türk hukukunu Amerikan hukuku altında ezemezler. Avrupa Birliği hukukunu getirip tepemize oturtamazlar” şeklinde konuştu.

‘ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI DERHAL O KÜRSÜYÜ TERK ETMELİ’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan’ın sağlıklı ve adil bir karar veremeyeceğinin anlaşıldığını dile getiren Vatan Partisi Genel Başkanı, “Anayasa Mahkemesi Başkanı derhal o kürsüyü terk etmeli. Türkiye böyle bir Anayasa Mahkemesi’ni sırtında taşıyamaz. Sonra bedelini pahalıya öderiz” dedi.

‘HDP KAPATILMAZSA PKK FERMANLI TERÖRİST OLUR’

HDP’nin kapatılmadığı takdirde teröristlerin “fermanlı terörist” haline geleceğine işaret eden Perinçek, “O zaman terörist de o Anayasa Mahkemesinin kararını referans alır. Onun yaşanmaması için buradan uyarı yapıyorum. O fermanı her olayda getirir, önümüze koyar. ‘Ben de ferman aldım, bak Anayasa Mahkemesinden fermanlı terörist’ der. Padişahın Fermanlı delisi varmış ya. Padişah bir deliye ferman vermiş. Bu istediği gibi delilik yapar diye. Anayasa Mahkemesi de eğer HDP’yi kapatmazsa PKK terörizmi de ferman vermiş olur. Onun her türlü terör faaliyetini, Türkiye’yi bölme faaliyetini yasallaştırmış olur. Buradan Türkiye kamuoyuna, Türk milletine, Türk adaletine sesleniyorum. Bunu kabul edemeyiz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica