Siyaset

Perinçek: “Azerbaycan sorunu ateşkes çağrısıyla değil savaşla çözülecek”

Perinçek; "İlk başta hem Azerbaycan devletinin sorumluları hem Türkiyemizin yöneticileri, Ermenistan saldırılarına karşı savunma kavramını koyuyorlardı"

Perinçek: “Azerbaycan sorunu ateşkes çağrısıyla değil savaşla çözülecek” … Perinçek, “Savaş Ermenistan’ın taarruzuna karşı bir savunma anlayışı kavramından vatanı kurtarma kavramına döndü” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “Azerbaycan sorunu ateşkes çağrısıyla değil savaşla çözülecek”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ için verdiği mücadeleyi değerlendirdi. Perinçek, “Savaş Ermenistan’ın taarruzuna karşı bir savunma anlayışı kavramından vatanı kurtarma kavramına döndü. Azerbaycan bir kurtuluş savaşı veriyor. Ermenistan kaybettiğini görüyor ve çığlıklar atmaya başladı” dedi. Türkiye’nin Azerbaycan’a cihatçı gruplar gönderdiği iddiası hakkında konuşan Perinçek, “Bu kara propaganda Fransa Yunanistan, Amerikan basını tarafından yönetiliyor. Bunlar Ermenistan’ın arkasındaki güçlerdir” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, dün CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Azerbaycan’ın Ermenistan’la mücadelesindeki nihai hedefiyle ilgili konuşan Perinçek şunları söyledi: “Savaş Ermenistan’ın taarruzuna karşı bir savunma anlayışı kavramından vatanı kurtarma kavramına döndü. İlk başta hem Azerbaycan devletinin sorumluları hem Türkiyemizin yöneticileri, Ermenistan saldırılarına karşı savunma kavramını koyuyorlardı. Şimdi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ve diğer Türk yetkilileri de ‘O toprakları kurtaracağız’ diyorlar. Azerbaycan bir kurtuluş savaşı veriyor. Savaşta önemli olan, kesin sonuçlu darbeyi indirebilmektir. Bu savaş ateşkes çağrılarıyla bitmeyecek. Dikkat ederseniz Ermenistan kaybettiğini görüyor ve çığlıklar atmaya başladı.”

“ULUSLARARASI KAMUOYUYLA DEĞİL SAVAŞARAK ÇÖZECEĞİZ”

Uluslararası kamuoyunun ve kuruluşların sorunu çözeceği yorumlarına yanıt veren Perinçek şu tespitleri yaptı: “‘Uluslararası kamuoyuna, durdurun şu Ermenistan’ı’ dediler. Uluslararası kamuoyu Ermenistan’ı hiç durdurur mu? İngiltere ve Fransa, bizim İstiklal Savaşımızda Yunanistan ve Ermenistan’ın saldırılarını durdurdu mu? Onlardan bir çözüm bekleyebilir miyiz? Bu mesele masada değil savaşarak çözülecek. Sonuna kadar da gideceğiz”

Perinçek, Türkiye’nin Azerbaycan’a cihatçı gruplar gönderdiği iddiaları hakkında da şöyle konuştu: “Bu kara propagandayı kimin yönelttiği çok önemli. Bu kara propagandayı yapanlar zaten Ermenistan’ın arkasındaki güçler. Bakıyoruz bu suçlama Fransa Yunanistan, Amerikan basınından yükseltiliyor. Demek ki Ermenistan’ın arkasındaki güçler Atlantik güçleri. Macron ‘Biz Türkiye’ye karşıyız, cihatçılar orada savaşıyor’ diyor. NATO da Türkiye’nin kulağı çekilsin istiyor. Çünkü NATO ve Fransa, Yunanistan’ın ve Ermenistan’ın yanında. Burada Macron doğrudan doğruya Atlantik’in öne sürdüğü politikaları açıklayan Türkiye’nin kimin kuşattığını ortaya koyan açıklamalar yapıyor.”

“TÜRKİYE RUSYA, İRAN VE SURİYE’YLE ORTAK STRATEJİ”

Türkiye’nin dört bir tarafta emperyalizme karşı mücadele ettiğini vurgulayan Perinçek, ittifak potansiyellerini stratejik ortaklığa çevrilmesi gerektiğini kaydetti: “Türkiye’nin aktif bir politika belirlemesi lazım. İzleme durumunda kalarak olmaz. Rusya bu bölgeye bizim yerimize silahla müdahale etmez. Ama Rusya’nın buradaki rolünü Türkiye kendi lehine değerlendirebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi çok cephede Kafkaslar, Akdeniz, Suriye’nin kuzeyinde kuşatma ile karşı karşıyayız. Şüphesiz öz kuvvetlerimize güveniyoruz. Ancak buradaki tehditleri tamamen yerle bir etmek için ittifak potansiyellerimizi de kullanacağız. Bu nedenle ‘Rusya şöyle, Suriye şöyle, İran böyle’ demek ve bu ülkelerde hatalar aramak yerine ortak tehdide karşı ortak tavrı almalarını sağlayacak siyasetleri oluşturmalıyız. Rusya, Türkiye, İran ve Suriye’yi birleştiren bir politika, bölgedeki kuşatmayı yarmamızda büyük avantaj sağlayacak.”

KARADENİZ – AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI GÜNDEMDE

Perinçek Vatan Partisi’nin ABD ve İsrail tehdidine karşı bölge ülkeleriyle yaptı görüşmeleri anlattı: “Partimiz bölgesel ittifak için çok ciddi faaliyetler yürütüyor. Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’nı geçen Haziran ayında oluşturduk. Bölge ülkeleriyle bu plan çerçevesinde temaslar kurduk. Hızla sonuçlar aldık. Abhazya’ya gittik. Abhazya Cumhuriyeti Meclisi’yle bu kapsamda ortak bir bildiri imzaladık. Suriye ve İran heyetleriyle görüştük. Onların da dostluk ve barış planını kabul ettiklerini gördük. Vatan Partisi ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Rusya, İran, Çin tarafından tanınması için bir dizi çalışmalar içerisinde. Tabi bunun için ortak zemin oluşturmamız lazım. Abhazya tanınacak. KKTC tanınacak. Karabağ’dan Ermenistan işgalinin son bulması için Türkiye ve Rusya ağırlığını koyacak. ABD’nin Ukrayna’yla anlaşmalar yapıyor Türkakım projesini engellemek için. Türkiye’nin enerji projelerine darbe vurma peşindeler. Biz Kırım’ın Rus toprağı olduğunu kabul etmeliyiz. Kırım Tatarlarıyla konuşuyoruz. Oradaki Türkleri de böyle istiyor. Bu böyle bütünsel bir strateji izlediğinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü de güvence altına alır, KKTC’yi de dünyaya tanıtır, Doğu Akdeniz’de de Mavi Vatanındaki tehditleri bertaraf eder.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica