Raporlar

Perinçek: “Hedef Süleyman Soylu üzerinden bütün Türk Milleti”

Perinçek, "Sayın Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarında, 2015 tarihini bir dönüm noktası olarak tespit etmesi çok önemli. Olayı bir Gladyo, kontrgerilla ve Amerika ile hesaplaşma olarak koyması çok önemli"

Perinçek: “Hedef Süleyman Soylu üzerinden bütün Türk Milleti” … Perinçek, “Türkiye ile Amerika arasında bir hesaplaşma süreci yaşadığımızı ve Türkiye’nin Amerika tarafından içeriden, dışarıdan kuşatıldığını saptaması tarihi önemde açıklamalardır” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “Hedef Süleyman Soylu üzerinden bütün Türk Milleti”

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan açıklamalardaki asıl hedefin Türk Milleti olduğunu söyledi. Vatan Partisi Genel Başkanı, “Süleyman Soylu’yu hedef alıyorsunuz. Soylu, ABD’nin baş suçlularından. Çünkü PKK’yı ve FETÖ’yü bastırıyor. Hedef, Süleyman Soylu üzerinden bütün Türk Milleti” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın Süleyman Soylu’yu hedef aldığını ifade eden Perinçek, “Amerika niye Süleyman Soylu’yu hedef alıyor. Çünkü Amerika’nın kuvvetlerini bastırıyor, tasfiye ediyor, PKK’nın üzerine yürüyor, FETÖ’ nün üzerine yürüyor. Bu bakımdan Süleyman Soylu, Amerika açısından en baş suçlulardan biri. Onun için bu tertipler düzenleniyor ve yürütülüyor” dedi.

TÜRKİYE AMERİKA İLE HESAPLAŞMA SÜRECİNE GİRDİ

İçinde olduğumuz sürecin Amerika ile bir hesaplaşma süreci olduğunu dile getiren Perinçek, “Aslında bu hesaplaşma 2015’den beri devam ediyor. Yani Türk ordusunun 24 Temmuz’da hükümetimizin aldığı kararla PKK’yı hendeklere gömmesiyle. Veyahut ta bu siyasi hesaplaşma Silivri’de başladı. Bizi içeri attılar. Biz 2014 Mart ayında duvarları yırttık ve o hesaplaşmada Türkiye’nin zincirlerini kırdık, duvarlarını yıktık. Ondan 1 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri hapishaneden çıktı. 1 yıl sonra hükümet ne yaptı? 24 Temmuz 2015’te PKK’nın üzerine yürüme kararı aldı. Amerika ise buna FETÖ darbesi ile cevap verdi ama 15-16 Temmuz gecesi de ezildi. Hesaplaşma devam etti ve bugüne kadar geldi. Sayın Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalarında, 2015 tarihini bir dönüm noktası olarak tespit etmesi çok önemli. Olayı bir Gladyo, kontrgerilla ve Amerika ile hesaplaşma olarak koyması çok önemli. Türkiye’nin bir İçişleri Bakanının açıkça Amerika’nın adını vere vere Türkiye ile Amerika arasında bir hesaplaşma süreci yaşadığımızı ve Türkiye’nin Amerika tarafından içeriden, dışarıdan kuşatıldığını saptaması tarihi önemde açıklamalardır. İşin esası bu. Sayın Süleyman Soylu’nun hedef alınması, Sayın Hulusi Akar’ın, Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun onların en başında da tabii Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan hedef alınması bu hesaplaşmanın bir parçasıdır” İfadelerini kullandı.

AK Parti yönetiminin Amerika ve Amerika’nın piyonlar ile savaşmaya başladığını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı, “Hendeklerde savaş, Suriye’nin kuzeyinde Irak’ın kuzeyinde savaş, Afrin operasyonu, Zeytindalı ondan sonra Barış Pınarı operasyonları, Kafkaslarda Karabağ’da Ermeni işgaline son verilmesi, Doğu Akdeniz’de Türk donanmasının bayrak göstermesi ve Amerika İsrail tehditlerine karşı direnmesi bütün bunlar o hesaplaşmanın çeşitli cepheleridir. O bakımdan Sayın Süleyman Soylu meseleyi çok doğru koydu” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica