Raporlar

Perinçek: “Türkiye’nin Geleceğini Sigortalayan Gençlik”

Perinçek; "TGB ve TLB, Türkiye’nin geleceğini sigorta altına almıştır. Sizler Türkiye’yi yarın yönetecek arkadaşlarsınız. Size her zaman başarılar eşlik edecektir ve biz de sizlerle beraber o başarıları paylaşacağız"

Perinçek: “Türkiye’nin Geleceğini Sigortalayan Gençlik” … Perinçek; “Sizin çok genç yaşlarda son derece olgun, birikimli mücadeleler yürütmeniz, örnek olmanız hepimize gurur veriyor. Sayenizde geleceğimize güvenle bakıyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Perinçek: “Türkiye’nin Geleceğini Sigortalayan Gençlik”

Doğu Perinçek 1000’i aşkın liseliyle buluştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) düzenlediği “Liseliler Soruyor” etkinliğinde, çok sayıda ilden, bini aşkın lise öğrencisiyle buluştu. Gençlerin öncelikle soruları, Türkiye’nin bağımsızlığı, PKK ve FETÖ’yle mücadele, Türkiye-ABD ilişkileri, uluslararası ittifaklar ile eğitim, genç işsizlik, sanayi ve tarım, kadın cinayetleri, edebiyat vb. konular üzerineydi. Görüşlerini de paylaşan liselilerin milli konulardaki hassasiyeti, toplumsal sorunlara duyarlılığı, araştırma ve sorgulama merakı, sanat ve edebiyata ilgisi, ifadelerindeki olgunluk ve nezaket, kültürlü ve karakterli bir Atatürk gençliğinin yetiştiğini bir kez daha gösterdi.

Doğu Perinçek de liselilere “Herkes TLB’yi iftiharla, sevinçle, coşkuyla takip ediyor. Sayenizde geleceğimize güvenle bakıyoruz. Türkiye’yi yarın yönetecek arkadaşlarsınız.” diye seslendi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 9 Ocak 2021 günü, Türkiye Liseliler Birliği’nin (TLB) düzenlediği “Liseliler Soruyor” etkinliğinde lise öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden, çok sayıda ilden bini aşkın öğrenci uzaktan bağlantıyla etkinliğe katıldı. Liseliler, Türkiye’nin meseleleri ve dünyadaki gelişmeler hakkında Doğu Perinçek’e sorular yöneltti.

LİSELİLER SORDU DOĞU PERİNÇEK YANITLADI

Gençlerin öncelikle soruları, bağımsızlık, Türkiye-ABD ilişkileri, terörle mücadele, uluslararası ittifaklar ile eğitim, istihdam, tarım, sanayi, kadın sorunu ve edebiyat vb. konular üzerineydi. “Türkiye’nin ABD karşısındaki baskılara nasıl göğüs gereceği”, “NATO’dan çıkılması gerekip gerekmediği”, “Mavi Vatan ve Suriye’nin kuzeyinde güvenliğin nasıl sağlanacağı”, “PKK ve FETÖ’nün nasıl bitirileceği”, “Rusya, İran ve Çin’le iş birliğinden ne tür bir kazanım olacağı” gibi siyasi sorular öne çıktı. Bununla birlikte, “Vatan Partisi’nin eğitim modelinin ne olduğu”, “Genç işsizliğin hangi yolla çözüleceği”, “Serbest piyasadan devletçiliğe nasıl bir geçiş olacağı”, “Milliyetçilik ve sosyalizmin yan yana gelip gelmeyeceği”, “Kadın cinayetlerinin neyle engelleneceği” vb. çok sayıda soru yöneltildi.

Yaklaşık 3,5 saat süren etkinlikte Perinçek, gençlerin görüşlerini dinledi ve soruların hepsine yanıt verdi. Liselilerin de yanıtları dikkatle dinleyip not aldığı görüldü.

TÜRK GENÇLİĞİNİN KÜLTÜR VE KARAKTERİNİ YANSITAN SORULAR

Gençlerin milli konulardaki hassasiyeti, toplumsal sorunlara duyarlılığı, araştırma ve sorgulama merakı, sanat ve edebiyata ilgisi, ifadelerindeki olgunluk ve nezaket, kültürlü ve karakterli bir Atatürk gençliğin yetiştiğini bir kez daha gösterdi. Neoliberalizmin gençliği zehirlemek için ürettiği “Z kuşağı kalıplarının” işe yaramadığı, “Z Kuşağı gençliği” tanımının bir safsata olduğu da bu etkinlikte tekrar ispatlandı.

“TÜRKİYE’Yİ YARIN SİZ YÖNETECEKSİNİZ”

Doğu Perinçek, liselilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken şu ifadeleri kullandı: “Ben TLB’nin hayranlarındanım. Herkes sizi iftiharla, sevinçle, coşkuyla takip ediyor. Sizin çok genç yaşlarda son derece olgun, birikimli mücadeleler yürütmeniz, örnek olmanız hepimize gurur veriyor. Sayenizde geleceğimize güvenle bakıyoruz. TGB ve TLB, Türkiye’nin geleceğini sigorta altına almıştır. Sizler Türkiye’yi yarın yönetecek arkadaşlarsınız. Size her zaman başarılar eşlik edecektir ve biz de sizlerle beraber o başarıları paylaşacağız.”

Son kısımda söz alan gençler de Doğu Perinçek’le böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ve buluşmanın çok öğretici olduğunu kaydettiler.

Zoom, Twitter ve Youtube’da canlı yayınlanan etkinlik, bu mecralarda da yoğun ilgi gördü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica