Raporlar

Perinçek: “Ülkemizdeki Bütün Üsler TSK’nın Kontrolüne Geçmelidir”

Doğu Perinçek: “Ülkemizdeki Bütün Üsler TSK’nın Kontrolüne Geçmelidir”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 16 Haziran 2022 Perşembe günü, Flash Haber’de Basın Kulübü programında Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Yunanistan ve Türkiye’deki ABD üsleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Perinçek, Türkiye topraklarında bulunan Amerikan üslerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolüne geçmesi gerektiğini söyledi.

“NAMLULAR TÜRKİYE’YE ÇEVRİLMİŞ”

Türkiye’nin, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de silahlı tehdit ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Dede Ağaçtan başlayarak Kavala’da, Selanik’te, Larissa’da, Girit’in kuzeyinde, Kıbrıs’ın güneyinde bütün Ege ve Doğu Akdeniz’de Amerikan üsleri var. Doğu Akdeniz’de Amerika, İsrail ve Yunanistan Türkiye’ye karşı Noble Dina ve Nemesis tatbikatlarına her yıl tekrarlıyorlar. Namlularını Türkiye’ye çevirmişler, tehdit ettikleri ülkenin de Türkiye olduğunu açıkça ortaya koyuyorlar” dedi.

“ABD 2002’DE TÜRKİYE’YLE SAVAŞ ÖNGÖRDÜ”

2002 yılında Amerikan ordusunun yaptığı Millennium Challange tatbikatını hatırlatan Perinçek, “Amerikan ordusu 2002 yılında Kıbrıs’tan başlayan bir anlaşmazlıkta güya 96 saat içinde Ankara’yı işgal ediyordu. ABD, 2002 yılında yapılan tatbikatla Türkiye’ye karşı savaşı öngörmüş ve üslerini kuruyor. Amerika, Doğu Akdeniz’e binlerce tankları, uçakları yerleştiriyor bunları Türkiye’ye karşı yaptığı çok açık ortadadır” ifadelerini kullandı.

“AMERİKAN ÜSLERİNİ ÖNCE KENDİ ÜLKEMİZDEN TEMİZLEYELİM”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’daki ABD üslerine tepki göstermesini değerlendiren Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Amerikan üslerini vurgulamaya başladı bu çok olumlu ama bir tutarsızlık var. Bizim ülkemizde İncirlik üssü var, Kürecik üssü var Amerikan üslerini önce kendi ülkemizden temizlememiz gerekiyor. Amerika’nın Yunanistan’a üs kurmasına karşıyız bunu Türkiye’ye tehdit olarak görüyoruz ama bizim bağrımızdaki Amerikan üsleri ne olacak. Bağrımızda o tehditler var. Kendi ülkemizdeki üsler için de Amerikalılara 15 gün, 1 ay süre verelim ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolüne alalım” dedi.

“AMERİKA’NIN SALDIRGANLIĞINA HİZMET EDEN ÜSLERE VATANIMIZDA YER VEREMEYİZ”

“Vatanımızda Amerika’nın üsleri kabul edemeyiz.” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “O üsler yalnız Türkiye’yi tehdit değil İran için tehdit, Rusya için tehdit. Yunanistan’daki üsleri temizleyin, Amerika’ya yataklık yapıyorsunuz diyoruz, bizde Amerika’ya yataklık yapıyoruz. Türkiye nasıl Amerikan emperyalizmine yataklık yapabilir. Türkiye için hem Amerika hem de İsrail tehdit. Biz İsrail’i koruyan, Amerika’nın saldırganlığına hizmet eden bu üslere vatanımız da yer veriyoruz, bunu kabul edemeyiz. İncirlik başta olmak üzere, ülkedeki bütün Amerikan üsleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altına alınmalıdır. Bu tutarsızlığın daha fazla devam etmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica