Raporlar

Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı: “Bu belgeyi açıklayın”

Perinçek, “Abdullah Gül, Powell ile yaptığı hizmet sözleşmesini feshetmemiş henüz. Kendisi itiraf etti. 2 sayfa 9 maddelik bir anlaşma yaptı Powell'la. Sayın Tayyip Erdoğan'n sorumluluğu var, bu anlaşma bütün belgeleriyle ilan edilmeli"

Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı: “Bu belgeyi açıklayın” … “Perinçek, Türkiye ve bölge ülkelerini zora sokacak bu anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması için çağrıda bulundu…” detaylar haberimizde…

Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı: “Bu belgeyi açıklayın”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 22.03.2021 Pazartesi günü Habertürk kanalında Veyis Ateş’in sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına konuk oldu. Perinçek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2 Nisan 2003 yılında, dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Colin Powell ile yaptığı 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın hala geçerli olduğunu açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlaşmanın ilan edilmesini talep etti.

“BU ANLAŞMA BELGELERİYLE İLAN EDİLMELİ”

Doğu Perinçek yayında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile yaptığı anlaşmanın detaylarını açıkladı. Perinçek, yapılan anlaşmanın devam ettiğini söyledi. Vatan Partisi Genel Başkanı, Türkiye ve bölge ülkelerini zora sokacak bu anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması için çağrıda bulundu. Perinçek, “Abdullah Gül, Powell ile yaptığı hizmet sözleşmesini feshetmemiş henüz. Kendisi itiraf etti. 2 sayfa 9 maddelik bir anlaşma yaptı Powell’la. Sayın Tayyip Erdoğan’n sorumluluğu var, bu anlaşma bütün belgeleriyle ilan edilmeli. Buradan talepte bulunuyorum. Bu anlaşma Özden Örnek’te vardı. İtiraf etti, var bende dedi. Bize verecekti vermedi. Çocukları da vermiyor ve ayıp ediyor. Başka komutanlarda da vardı.” dedi.

POWELL-GÜL ANLAŞMASININ AYRINTILARI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gül ile ABD arasında yapılan anlaşmanın bazı çarpıcı maddelerini de açıkladı:

-*Ortadoğu’daki rejimler değiştirilecek.
-*PKK yasallaştırılacak.
-*Rauf Denktaş etkisi Kıbrıs’tan temizlenecek.
-*Türkiye topraklarında özerklik ilan edilecek.

Perinçek, bu anlaşmanın gazeteci Fikret Bila’da da olduğunu belirterek, “Biz bu anlaşmayı ele geçirdik. İçeriğini biz biliyoruz. Fikret Bila’da da var. Bu bir iddia değil. İtiraf! Bu yayınları Türk Silahlı Kuvvetleri bize yolladı ve biz o zaman yayınladık bu anlaşmayı” diye konuştu.

Abdullah Gül-24 Mayıs 2003 Vatan gazetesi ropörtaj

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica