Ekonomi

Poliport’tan Kocaeli Limanı’na 465 milyon liralık yatırım

Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında yer alan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon lira değerindeki yatırım ile kapasitesini artıracak.

KOCAELİ (İGFA) –Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport, yeni yatırımı ile kapasitesini artıracak. 213 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve müşterilerine, dökme sıvı depolama hizmeti; kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri de sunan Poliport, rıhtım, iskele ve tank sahasına 465 milyon liralık ek yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon lira değerindeki yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Resmi Gazete’de yayınlandığını anımsattı. Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini ve 50 yıldır birçok ilke imza attığını belirten Genel Müdür Efe Hatay, Türkiye GSYİH’nın yüzde 45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerine tam zamanlı hizmet verdiklerini söyledi. Hatay, kapasitede yaşanacak artışın bölge ekonomisine de ciddi anlmada katkıda bulunacağını söyledi. 

2021 yılında başlatılan tank sahalarındaki onarımlar ve yenilemenin hızla devam ettiğini belirten Hatay, “İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, karlılığın yanı sıra bölgenin ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlayacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica