Genel

Rasim Ozan Kütahyalı mahkemeye talimat verdi

Rasim Ozan Kütahyalı mahkemeye talimat verdi Sabah Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Aysel Tuğluk’un cenazesine saldıranların IKBY referandumundan önce serbest bırakılmaması gerektiğini söyleyip bu konuda “hassas” davranmayan yazarlara “gereken cerrahi müdahale”nin yapılacağını söyledi. Rasim Ozan Kütahyalı mahkemeye talimat verdi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Rasim Ozan Kütahyalı mahkemeye talimat verdi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un cenazesine yönelik insanlık dışı saldırının yankıları sürüyor. Olay, bugün de havuz medyasının amiral gemisi Sabah’ın yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın gündemine geldi. Bugünkü köşe yazısında konuya değinen Rasim Ozan Kütahyalı, saldırganların 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan IKBY bağımsızlık referandumundan serbest bırakılmaması gerektiğini söyleyip, hükümete yakın medyada konuya “hassas” davranmayan kişilere “gereken cerrahi müdahale”nin yapılacağını söyledi.

“25 Eylül öncesi serbest bırakılması gibi bir ikinci provokasyon asla yaşanmamalıdır”

Kütahyalı, yargıya şu ifadelerle talimat verdi: “Barzani referandumu öncesi böyle bir provokasyon asla normal değil. Hele bu faşistlerin tam da 25 Eylül öncesi serbest bırakılması gibi bir ikinci provokasyon asla yaşanmamalıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın bu konuda hassas olacağına eminim. Eğer bu topraklarda bir “Devlet aklı” varsa Türkiye’nin aleyhine olacak böyle bir “serbest bırakma” durumu karşısında gereken önlemleri almalıdır…”

Adeta yandaş medyaya da racon kesti

Kütahyalı, saldırıyı fırsat bilerek adeta yandaş medyaya da racon kesti. Kütahyalı, “Hadi AK Parti karşıtı medyanın çoğunluğu faşist ve Kürt düşmanı. Onlardan bu tavır beklenir de bizim tarafta birilerinin içine Veli Küçük-Kemal Kerinçsiz mi kaçtı? Hayırdır birileri Ertürk Yöndem olmaya mı özeniyor? Bu saçmalıklar Kürt yurttaşlarımızı incitmektedir. Bu konuda hükümete yakın bilinen medyanın tüm organları ve yazarları hassas olmak zorundadır. Aksi halde gereken cerrahi müdahale yapılır…” ifadelerini kullandı.

Rasim Ozan Kütahyalı ülkemizde “havuz medyası” denilen gazetelerden SABAH gazetesinde yazmaktadır. Yukarıda yazmış olduklarıyla tehdit, şantaj ve racon kesme yollarına giderken, mezarlık saldırganları için verilmiş bir karar var da verilen kararın 25 eylül sonrasına bırakılmasını mı istemektedir? Daha önce yayınlanan bakanın saldırganla çektirdiği fotoğraf sahiplenme işaretydi mi demek istiyor?
Kaynak: (abc gazetesi)

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica