Genel

RS FM Seyr-i Sabah programına RTÜK ceza verdi

RS FM Seyr-i Sabah programına RTÜK ceza verdi CHP’li Yarkadaş; “RTÜK, Arapkirli’nin Gezi’de katledilen Abdullah Cömert ile Berkin Elvan‘a uygulanan polis şiddetini eleştirmesini ‘terör eyleminin amacına fayda sağlamak’ gibi saçma ve hukuksuz bir gerekçeyle cezalandırmış” dedi. detaylar haberimizde…

RS FM Seyr-i Sabah programına RTÜK ceza verdi

Rusya’nın Sesi (RS) FM radyo istasyonunda gazeteci Zafer Arapkirli’nin sunduğu Seyr-i Sabah programına beş günlük yayın durdurma cezası verildi. Cezanın, Gezi eylemlerinde öldürülen Abdullah Cömert ve Berkin Elvan’a polis şiddeti uygulanmasıyla ilgili eleştiri nedeniyle verildiği öğrenildi.

Zafer Arapkirli Twitter hesabından yaptığı ‘KAPALIYIZ’ başlıklı duyuruda RTÜK’ün aldığı beş günlük yayın durdurma kararı nedeniyle Seyr-i Sabah’ı beş gün süre ile yapamıyoruz. 20 Mayıs’ta görüşmek üzere” dedi. Arapkirli programında gazetelerin manşetlerini inceliyor, gündemi tartışıyor; aralarında siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerin de olduğu konuklarla sohbet ediyor.

Yarkadaş: “gezi terör kapsamına alınmış”

CHP’li Barış Yarkadaş, RTÜK’ün RS FM’e verdiği cezayla ilgili sosyal medya hesabından şu bilgileri verdi: “Beş gün boyunca yayın saatinde belgesel yayımlanacak. Kararın gerekçesini merak ettiğim için RTÜK üyesi İlhan Taşçı’yı aradım. CHP’nin RTÜK’teki temsilcilerinden olan Taşçı, diğer üye ve meslek büyüğümüz İsmet Demirdöğen’le birlikte verilen cezaya itiraz ettiklerini ve şerh düştüklerini söyledi.

“RTÜK, Cömert ve Elvan’ın öldürülme biçimini anlatmayı da suç saymış”

Cezanın gerekçesi ise korkutucu. İlhan Taşçı’dan edindiğim bilgiye göre, RTÜK, Arapkirli’nin Gezi’de katledilen Abdullah Cömert ile Berkin Elvan’a uygulanan polis şiddetini eleştirmesini ‘terör eyleminin amacına fayda sağlamak’ gibi saçma ve hukuksuz bir gerekçeyle cezalandırmış! Bitmedi; dahası da var: RTÜK, Cömert ve Elvan’ın öldürülme biçimini anlatmayı da suç saymış. Yayını beş gün durduran RTÜK, radyoya reklam gelirinin yüzde beşinden kesinti yapılma cezası da vermiş. Yayın dünyasında 5 + 5 olarak bilinen bu uygulama, cezanın üst sınırı! RTÜK, bir kere Gezi Direnişi’ni tamamen keyfi ve siyasi saiklerle, ‘terör’ kapsamına alıyor… Gezi’de yaşanan polis şiddetini eleştirmeyi de adeta suç haline getiriyor.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica