Genel

Ruhi Karaalp, ‘Albayraklar işin içinde’

Ruhi Karaalp, ‘Albayraklar işin içinde’ AKMİS Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp düzenlediği basın toplantısında Sabiha Gökçe Hava Limanı’nda yaşananları anlattı. Karaalp, “Arkadaşlar bize gelip biz şunun yeğeniyiz, bunun damadıyız diyorlar. Maaşı devletten alıp emri başkasından alanlar, AKMİS’in fişini çekmeye çalışıyor” dedi. Ruhi Karaalp, ‘Albayraklar işin içinde’ detaylar haberimizde…

Ruhi Karaalp, ‘Albayraklar işin içinde’

“KANUNSUZLAR TÜREDİ”

AKMİS Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp, şu ifadelere yer verdi. “2010 yılında Sabiha Gökçen Havalimanında Kocaeli ve Sabiha Gökçen hava limanına taşımacılık yapmaya tabi olduk. Ulaştırma ve sivil havacılıktan mevzuata uygun genelgeye uygun evraklarımızı aldık. Bu işi yapmak isteyen taşımacı yer hizmetleri olan bir havacılık şirketi ile anlaşma yapmak zorunda. O hava alanın size izin vermesi gerekiyor. Son zamanlarda iki yıldır bu teamüllere uymayan bunun dışında taşımacılık yağmaya çalışan insanlar türedi. Bu arkadaşlar kanuna uygun olmayan taşımacılık yapmaya çalıştılar.

“300’DEN FAZLA DİLEKÇE VERDİM”

Bu arkadaşlar Pegasusla anlaşmamız olmasına rağmen yabancı yolcuları dahi bindirmeye başladılar. Hava alanı yönetiminin bilinçli bir şekilde müsaade etmesine bizde karşı çıkıyoruz. Herhangi bir kanuna dayanmayan taşımacılık yapılmaya devam edildi. Herhangi bir minibüsçünün yapabileceği bir şey değil bu durumlar. Her seferinde 300’e yakın Bimer ya da diğer araştırma birimlerine dilekçe verdim.

“ÖRGÜT ÜYELİKLERİ VAR”

O arkadaşlar geldi bize dediler ki biz, şunun damadıyız, bunun yeğeniyiz bizimle baş edemezsiniz dediler. Bu arkadaşlar güçlü bir iradeye de şahitler ki bunun arkasında büyük bir medya grubunun olduğunu gördük. Parayla tutulan ve GBT’lerinde terör örgütlerine üye olduklarını görülen kişiler bizim araçlarımıza, çalışanlarımıza saldırdılar.

NAMUSU İÇİN

Orada ki illegal taşımacılık durdurulmaya çalışılması gerekirken bütün oklar bize döndü. Ne oluğu belli olmayan insanlar arkadaşlarımıza saldırdılar. İnsan izzeti nefsi için namusu için mücadele edecek tabi ki o arkadaşımızda kendisini savunmak durumunda kaldı.

YAPILMASI GEREKENİ YAPTILAR

Basın yoluyla pompalanarak bizde ekmeğimizden olduk. Yazıhanemize saldırılar oldu, haksız, hukuksuz durumlarla karşılaştı. İstanbul Vali Yardımcımız, Emniyet Müdürümüz bizim hava alanından içeri sokmadı. Akmis seyahatin fişi çekilmesi gerekiyordu. Maaşını devletten, emiri başka bir yerden alanlar yapması gerekeni yaptılar.

“ALBAYRAKLAR İŞİN İÇİNDE”

Göçmen bir ailenin çocuğu olduğumuz için Abhazya Türkiye temsilciliğini yapmaya çalıştım. İbrahim Karaosmanoğlu ve 53 kişiyle Abhazya ziyaretlerimiz oldu. Rusya Türkiye krizinde bizim büyüklerimiz doğrultusunda bit çok büyük şeyler yaptılar. Dolayısı ile birçok çalışmalara imza attık. Orada bir gazete çıkarttık ve birilerinin gözüne battı bu gazete. Orada ki oturma iznimiz iptal ettirilince, bizde Ankara’da ki temsilciliğimizi kapatmak zorunda kaldık. Süreç bundan sonra başladı aslında bir çok kez şirketimiz soruşturma geçirdi. Bunun peşi sıra havaalanında ki olaylar yaşandı. Yeni Şafak gazetesinde hakkımda aslı astarı olmayan haberler çıkartıldı ve ben oranın yazı işlerini aradığında konuştuğum yetkili neredeyse ‘Bizde durumun farkındayız ama talimat üstten geliyor’ tavrı içerisindeydi. Hava alanında Gökyüzü Seyahat diye bahsedilen firmanın sahibi Yeni Şafak gazetesinin sahibinin yeğeni olduğunu öğrendik. Yani Albayrakların da bu işin arkasında olduğunu söylemek doğru olur.

“HAKLARI YOK”

Bize bir tebligat verilmedi. Bizim yargıya saygımız sonsuz. Israrla yetkililerden tebligat almaya çalışıyoruz. Uluslararası Hava limanına bu şekilde bizi sokmama gibi bir hakları yok. Biz hakkımızı arayacağız, diplomatik yollara en kısa zamanda başvuracağız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica