Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Ş. Vacit Çelik’den “Şiir Arası Hayat”

Ş. Vacit Çelik’den “Şiir Arası Hayat”

Eski Bekirpaşa Belediyesi Eğitim-Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve gazetemiz akarhaber’in yazı işler sorumlusu Ş. Vacit Çelik’den “Şiir Arası Hayat”…

Eski Değirmendere Belediyesi’nde 0n yıl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalıştıktan sonra eski Bekirpaşa Belediyesi Eğitim–Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak emekli olduktan sonra Bartın, Amasra Belediye Başkanlığının 0n yıl Basın ve Kültür–Sanat Danışmanlığını ve ilimizdeki yerel gazetelerimizde köşe yazarlığı yapan halen bir internet gazetesi akarhaber.com’un yazı işleri müdürü olan İzmit Mehmet Ali Paşalı Ş. Vacit Çelik yıllardır not ettiği şiirlerini “şiirarasıhayat” adı ile kitaplaştırdı.

Ankara Klaros Yayınları tarafından basılan ve Türkiye genelinde şubeleri olan D&D’nin kitap raflarında yer alan 202 sayfalık şiirarasıhayat On bir yol önce yitirdiğimiz ve adı yaşadığı sokağa verilen ve tüm sanatseverlerin gönlünde taht kuran, İlimizin saygıdeğer toplumcu gerçekçi şair, yazar ve gazetecisi Ruşen Hakkı için de bir şiirin yer aldığı ve önümüzdeki günlerde İzmit Soydan İş Merkezi zemin katında kitapseverlere hizmet veren “Kitap Keyfim”de Tanışma-Söyleşi ve İmza Günü ile şiir severler ile buluşacak olan Gazeteci Ş. Vacit Çelik ilk şiir kitabı “şiirarasıhayat” ile ilgili bilgi veren Çelik kısaca şunları söyledi:

“Benim için her biri sevda, hüzün, özlem, inci, gökyüzü, deniz, toprak sis – kardelen – buğday tarlası karınca – arı bülbül – kartal volkan, buzdağı, emek, umut, güzel, çirkin kahkaha, gözyaşı, bağlılık, ihanet sonbahar, ilkbahar ve ben, sen, o, biz, siz, onlar…

Kısaca her şeye karşın hayat ve hayata dairdirler. Sonuçta bugüne kadar kendime sakladığım şiirlerimi, akışları Çelik, yürekleri gökyüzü-okyanus siz tüm hücreleri ile güzel insan, şiir sever dostlarla “şiirarasıhayat” adı ile buluşturma kararı almış olmaktan sınırsız mutluyum.

Başta ‘şiirarasıhayat’a zaman ayıracak olan şiir severlere ve meslektaşım gazeteci dostlarıma yürekten teşekkür ediyor, güneşli, gökkuşağı, mimozalar güzelliği, sıcak ekmek, çisil çisil yağan yağmur sonrasının toprak ve bebek kokulu ve bir şarkı bir şiir tadında günler, aylar, mevsimler ve yıllar yaşantıları olsun dileğimle gök yüzünün tavanı kadar kızıl ışık, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica