Siyaset

Saadet Partisi Dilovası gençliği esnafa siftah yaptırdı

Saadet Partisi Dilovası gençliği esnafa siftah yaptırdı Dilovası Gençlik Kolları başkanlığı, ticaret yapan esnafın kapısının altından içinde mektup ve para bulunan zarflar bıraktı. detaylar haberimizde…

Saadet Partisi Dilovası gençliği esnafa siftah yaptırdı

Gençler mektupları dükkanlara bıraktı
Esnafa hayırlı işler dilediler

Saadet Partisi Dilovası Gençlik Kolları, farklı bir uygulama gerçekleştirdi. Saadet Partisi Dilovası Gençlik kolları başkanlığı, ticaret yapan esnafın kapısının altından içinde mektup ve para bulunan zarflar bıraktı.

İşte o mektup…

Siftahın önemine değinilen mektupta;

“Emektar Esnafımız,helal kazanç temennilerimizle hayırlı sabahlar dileriz.
Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz, gün geldi siftahsız kepenk kapattınız.
Onlarla ekmeğinizi paylaştınız, onların sevincine ve hüznüne ortak oldunuz,
Bereketli ve helal kazançlar dileğiyle..

Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç” ifadesine yer verdi.

Ercan Dalkılıç kimdir?

1958 yılında Bingöl İli Kiğı İlçesinde doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle Bingöl’den Erzurum’a ve daha sonra da Ankara’ya burada da İlk ve Orta öğretimini tamamlayarak, 1970’li yıllarda ailesi ile birlikte eski ismi aşağı Çerkeşli şimdi ki ismi ile Dilovası olan bu ilçeye yerleşti. 1985 yılına kadar Kocaeli İli ile İstanbul’un değişik bölgelerinde iş yeri işletmeciliği ve esnaflık yapmış olup, 2 çocuk babasıdır.

Ercan Dalkılıç 1970’li yıllarda 15-20 evden ibaret yolu, suyu, alt yapısı ve hatta ismi bile olmayan uzun süre İzocam diye anılan birkaç fabrikadan ibaret, halkın iş bulma ümidiyle rağbet ettiği bir gölge haline gelen; Ve kısa sürede kalabalık bir nüfusa ulaşan, dolayısıyla da çarpık bir yapılaşmaya giden düzensiz büyüyen bu yerleşim alanının; beraberinde ileride önü alınamayan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını fark etti. Dalkılıç geçmişte memur bir aile çocuğu ve büyük kentlerde yaşamış olmasının da vermiş olduğu avantajı kullanarak; çözümün ancak belediye olmakla aşılabileceğine halkı ikna ederek referanduma gidilmesini ve bu sürecin başlamasına ön ayak olmuştur.

1986 yılında yapılan referandumun ardından 1987 yılında yapılan ilk yerel yönetimler seçiminde aday olup; Belediye Başkanı seçilmiştir. İşte tam bu sırada kendisinin çok ama çok mücadele etmesi gereken zorlu yıllar beklemektedir. Çünkü çamurlu labirent yollar, çarpık yerleşimli eğreti yapılar, enerjisi, suyu olmayan ve aynı amanda da hızla göç alan bir ovada ne çalışacak bir odası, ne de bir masası bulunmayan Dalkılıç işte bütün bu olmayanların üstesinden gelerek; ilk 2 yılını 80 m2 kiralık bir alanda tamamladı. Artık yolu, suyu, birimleri kadrosu ve hatta birkaç tane iş makinesi ile birde tabelası olan bir belde belediyesini oluşturdu. Temelini attığı bu beldenin ismini de Dilovası koydu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica