Genel

Saadet Partisinden teklif geldi onu değerlendiriyorum

Saadet Partisinden teklif geldi onu değerlendiriyorum HDP’den tekrar aday olmayacağını açıklayan Altan Tan: Saadet Partisi adaylık teklifinde bulundu. Biz de şimdi onu değerlendirmeye aldık. Saadet Partisinden teklif geldi onu değerlendiriyorum detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Saadet Partisinden teklif geldi onu değerlendiriyorum

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Saadet Partisi’nden adaylık teklifi aldığını ve konuyu değerlendirdiğini açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu bugün Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada Altan Tan’ın kendi listelerinden seçime girebileceğinin işaretini vermişti.

“Kürt ittifakına da kapıyı kapattı”

Diyarbakır’da seçim sürecinin başlamasıyla birlikte kurulan ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), AZADİ İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi’nden (PSK) oluşan ‘Kürdistani Seçim İttifakı’nda HÜDA PAR ile birlikte HDP’nin de yer almamasını eleştiren Tan partinin ‘marjinal sol’la işbirliği yapmayı tercih ettiğini söyledi. Tan, “HÜDA PAR’a da kapıyı kapattı, Kürt ittifakına da kapıyı kapattı. Bu kendi tercihleridir ama doğru olmadı” dedi.

“Bana da adaylık teklifinde bulundular”

Altan Tan, Saadet Partisi’nden aday gösterileceği iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Saadet Partisi dindar, muhafazakar Kürtlerin bazılarına adaylık teklifinde bulundu. Bana da adaylık teklifinde bulundular. Bu teklifi değerlendiriyoruz. Ama daha son nokta konulmuş değil. Diğer arkadaşlarımızla birlikte bunu değerlendiriyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica