Genel

Sadece Diktatör oyunu Toplumsal infiale neden olabileceği için yasak

Sadece Diktatör oyunu Toplumsal infiale neden olabileceği için yasak Barış Atay’ın oynadığı ‘Sadece Diktatör’ oyunu OHAL ve ‘güvenlik sorununu’ gerekçesiyle İzmir ve Kocaeli’nde de yasaklandı. Oyun daha önce de İstanbul ve Artvin’de de yasaklanmıştı. Sadece Diktatör oyunu Toplumsal infiale neden olabileceği için yasak detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Sadece Diktatör oyunu Toplumsal infiale neden olabileceği için yasak

Oyun, İstanbul, Ankara, İzmir, Artvin ve Kocaeli’de yasaklanmış oldu

Barış Atay’ın sahnelediği ‘Sadece Diktatör’ oyunu, İzmir Valiliği tarafından da sürekli olarak yasaklandı. İzmir’in ardından Kocaeli’de de oyuna yasak geldi. Oyun, İstanbul, Ankara, İzmir, Artvin ve Kocaeli’de yasaklanmış oldu.

“31 Ocak akşamı Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun Salonu’nda ‘Sadece Diktatör’ oyunu, sahnelenecekti”

KESK’e bağlı, Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şubesince düzenlenen etkinlikte; ‘Sadece Diktatör’ oyunu, 31 Ocak akşamı Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun Salonu’nda sahnelenecekti. Ancak bu etkinlik İzmir Valiliği’nin engeline takıldı. Yasak bugün Eğitim Sen yöneticilerine yazılı olarak tebliğ edildi.

“Sadece Diktatör’ oyununun kamu düzenini, genel ahlakı ve başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye düşürebileceği gerekçesiyle…”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzası ile yayınlanan yasak kararında; ‘Sadece Diktatör’ oyununun kamu düzenini, genel ahlakı ve başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye düşürebileceği ve organizasyonu yapanlara yönelik bazı kesimlerin ‘toplumsal duyarlılık’ nedeniyle tepki gösterebileceği ve provokasyonlar yaşanabileceği ileri sürüldü.

“Kocaeli Valiliği kararıyla, “Zeytin Dalı Harekatı” süresince il genelinde kamuya açık alanlarda basın açıklaması, oturma eylemi, açlık grevi, anma toplantısı, konser, şenlik, şölen gibi toplu etkinliklerin izne tabi”

Kocaeli’nin İzmit İlçesi’nde Kaymakam Ersin Emiroğlu tarafından oyunun yönetmeni Caner Erdem’e gönderilen tebligatta, OHAL kanununa dayanılarak Kocaeli Valiliği kararıyla, “Zeytin Dalı Harekatı” süresince il genelinde kamuya açık alanlarda basın açıklaması, oturma eylemi, açlık grevi, anma toplantısı, konser, şenlik, şölen gibi toplu etkinliklerin izne tabi olduğu belirtildi.

Artvin Valiliği’nin aldığı karar hatırlatılarak…

Tebligatta, daha önce Artvin Valiliği’nin aldığı karar hatırlatılarak, “Sadece Diktatör” oyununun “toplumsal infiale neden olabileceği” gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica