Ekonomi

Safir Berry , uluslararası marketlerle çalışıyor

Ülkenin tarımsal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olan Blueberry (maviyemiş) yetiştiriciliği hakkında önemli bir yere sahip Safir Berry A. Ş., Bahçe buluşmaları düzenliyor. Farklı sektörlerinde yer aldığı buluşmalarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

BURSA (İGFA)-   Türkiye’de tarımsal kalkınmaya önemli katkısı olan maviyemiş yetiştiriciliğinde Türkiye’nin ve Bursa’nın yapmış firmalarından olan Safir Berry A.Ş. Bahçe buluşmalarında farklı sektörler yer alıyor. Basın açıklamalarınında yapıldığı buluşmalara gelen basın mensuplarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür edildi.

Ülke ekonomisine katkı sağlayan Blueberry yemişi yetiştiriciliği hakkında Safir Berry A.Ş Üretim ve Satış Müdürü Cihan Tozlu, Safir Berry’in faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Tesislerde üretim yapmak için uygun iklim koşullarını oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Tozlu, “Uzun uğraşlar vererek başardığımız bu üretim yöntemiyle, hasat zamanını 7-8 aya kadar uzatabiliyor, bu sayede pazarda daha uzun kalarak, tüketim ve ihracatın artmasına katkı sağlıyoruz. Safir Berry olarak; fidan ve meyve üretimi, ürün işleme, paketleme, ihracat safhalarını da kapsayan tüm teknik yetkinlik, izin ve sertifikalara sahibiz.  Bu konulardaki tecrübelerimizi üreticilerimizle paylaşıyoruz. Bugüne değin sektörde edindiğimiz deneyim ve bilgiler aracılığıyla ihtiyaç duyan üreticilerimiz için maviyemiş (blueberry) tesis kurulumları yapıyoruz. 

Safir Berry olarak kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılabilmesi, su tasarrufu ve tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesine yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Bu kapsamında Ziraat Bankası ile imzaladığımız protokol çerçevesinde uygulanacak Maviyemiş Bahçeleri Sulama Projesi ile çiftçilerimizin üretim süreçlerindeki sulama sorunlarını gidermeyi ve üretimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra tarımda su israfının önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Öte yandan Bursa/Nilüfer, Manisa/Salihli ve Antalya/Serik olmak üzere üç farklı iklim bölgesinde maviyemiz(blueberry) üretim plantasyonları oluşturduk. Her bölgeye uyumlu farklı maviyemiş fidanları ile üretim organize ettik ve ülkemizde maviyemiş üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Yerli ve yabancı meyve ıslahçılarıyla işbirliği yaparak gelişen yeni çeşitleri keşfetmeyi, global, patentli ve yeni çeşitlerle “yeni tescil maviyemiş lisansların” tescil işlemlerini yapmayı, yatırımcı ve üreticilerle yeni gelişmiş maviyemiş fidanları üretip, sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Tozlu, uluslararası çalıştıklarının ve Avrupa’daki süpermarketlerle yakın işbirliği içinde olduklarının altını çizdi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica