Sağlık

Sağlık-Sen Kocaeli’den negatif ayrımcılığa tepki!

Sağlık-Sen Kocaeli’den negatif ayrımcılığa tepki!Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, salgınla mücadele kapsamında en son yayınlanan Sağlık Bakanlığı genelgesinde, sağlık çalışanları ile diğer kamu çalışanları arasında izinler konusunda negatif ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdi. detaylar haberimizde…

Sağlık-Sen Kocaeli’den negatif ayrımcılığa tepki!

Ufuk BAĞAN (HÜR KOCAELİ)- Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, COVID-19 kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirleri düzenlemek maksadıyla yayımlanan genelgeye dikkati çekildi.

Genelgenin uzaktan, dönüşümlü veya esnek çalışma modelini yeniden getirdiğine dikkati çeken Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Hamile, süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarını ve 10 yaş ve altında çocuğu bulunan kadın çalışanların idari izinli sayılması gibi birçok düzenlemeyi içeriyor. Genelge ile ayrıca kamuda mesai saatleri 10 – 16 olarak belirlendi. Her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı personeli tabi ki bu düzenlemelerden ayrı tutuldu. Yetmedi, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından aldığı izin ile ilave düzenlemeye gitti. Cumhurbaşkanlığınca yapılan düzenlemeleri de değiştirdi, genelge ile verilen izin hakkını da aldı” dedi.

ÖDÜL DEĞİL CEZA

Tüm kamu çalışanları 10-16 saatleri arasında mesai yaparken, istihdam yetersizliği nedeniyle zaten eksik personel ile hizmet veren sağlık çalışanının fazladan yaptığı mesailerinin, emeğinin, alın terinin karşılığını yok sayarak nereye varmaya çalıştıklarını soran Yıldırım, “Bir yılı aşkındır hemşiresinden doktoruna, teknisyeninden hizmetlisine canhıraş şekilde görevini ifa eden sağlık çalışanını ödüllendirmek yerine cezalandırıyorsunuz. Sağlık çalışanına reva görülen bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçin” çağrısında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica