Siyaset

Sait Aydın: “RTÜK Halka Karşı İhanet İçindedir”

Sait Aydın: “RTÜK Halka Karşı İhanet İçindedir”

CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Eski Üyesi Sait Aydın, RTÜK’ün Halk TV’ye verdiği yayın durdurma ve para cezalarını sert bir dille eleştirdi. Sait Aydın, “Özgür basını susturmaya çalışmak bu topraklarda yaşan bütün insanlara ihanettir” dedi

Halk TV‘ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle para ve yayın durdurma cezası veren RTÜK’ün kararını doğru bulmayan CHP Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, Özgür basını susturmaya çalışmanın memlekete ve milletimize hiç bir faydası olmayacağını söyledi. Aydın, iktidarın havuz medya oluşturarak gerçekleri yurttaştan saklamaya çalıştığını ifade ederek; “Doğruları söyleyen, cesaretli, halkı ve hakkı düşünen basın dikta rejimine rağmen asla susturulamayacak” dedi.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Halk TV’de katıldığı ‘Sözüm Var’ programında narco devlet eleştirisi nedeniyle televizyona RTÜK tarafından para ve program durdurma cezası verildi. İktidarın sürekli kendi ideolojisinden olmayan kanallara yalan beyanlara sığınarak ceza verilmesi talimatı verdiğini belirten CHP Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, “Mevcut hükümet yine halkın faydasına hizmet vermesi gereken bir devlet kurumunu kendi siyasi emellerine göre yönettiğine tanık oluyoruz. Halkın vergileriyle kamu yararına hizmet vermesi gereken devlet kurumları maalesef amaçlarının dışında çalışıyor. Egemenlik milletin olması gerektiği yerde otoriteye hizmet eden RTÜK aldığı kararlar ile bu topraklarda yaşan insanlara ihanet içindedir. Özgür basını susturmaya çalışan RTÜK sudan sebeplerle doğruları haykıran, gerçekleri söyleyen, belgelerle konuşan ve iktidarın ideolojisini değil de halkın ideolojisini yansıtan Halk TV’ye maddi, manevi yıpratma politikası uyguluyor. Hem de bunları hiç olmadık suçlarla perdelemeye çalışıyor. Konuşulan gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan hükümet devletin kurumunu tetikçi olarak kullanıyor. Hükümet halkın gerçekleri öğrenme hakkını elinden bu şekilde almaya çalışıyor. CHP iktidarında bunların hepsinin hesabı sorulacaktır” açıklamasında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica