İGF

Sakarya Belediyesi kar önlemlerini aldı

Sakarya’da beklenen kar yağışı öncesinde AKOM’da bürokratlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce, “Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmalarını 7/24 anlayışıyla sürdüreceğiz. Kar felaket değil, berekettir. Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadeleye hazırız” dedi.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre şehirde beklenen yoğun kar yağışı öncesinde AKOM’da bürokratlarıyla buluştu. Genel Sekreter Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan Beşel, Ali Oktar, Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Belpaş Genel Müdürü Osman Çelik ile daire başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda karla mücadeleye hazır olduklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, şehir merkezi ve kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmalarını 7/24 anlayışıyla sürdüreceklerini dile getirdi.

Başkan Ekrem Yüce, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde kar yağışının şehrimizde etkisini göstereceğine dair bilgiler paylaşıldı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle bir araya geldik. Teyakkuz halindeyiz. 7/24 seferberiz. Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda ne yapmamız gerekiyorsa hazırız. İnşallah kar dalgası şehrimizi çok fazla etkilemeden geride kalmasını temenni ediyoruz. Kar felaket değil, berekettir. Bugünlerin insanlığımıza, ülkemize, şehrimize bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Vatandaşlara da hassasiyet çağrısında bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Araç sahiplerinin kış lastikleriyle seyahat etmelerini, karlı havalarda takip mesafelerini korumalarını özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca ALO 153 ve ALO 185 çağrı hatlarımıza yaşanabilecek olumsuzlukları bildirebilirsiniz” dedi. Başkan Yüce, sokakta kalan kimsesiz vatandaşların ALO 153 hattına bildirilmesini söylerken, sokak hayvanları için de ilgili birimlerin takip halinde olmasını söyledi.
 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica