İGF

Sakarya Büyükşehir, anız yangınlarına karşı uyarı yapıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca anız yangınlara dikkat çekmek için açıklama yapıldı.

SAKARYA(İGFA)- Anız yangınlarının toprağın verimliliğini düşürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Mısır hasadının ardından yapılan anız yakma işlemleri toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozarak verimliliğini düşürmekte, biyolojik dengeyi olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızdan bu hususta çevreye ve doğaya karşı daha hassas olmaları noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi. Ayrıca yangınların hava kirliliğini arttırdığına ve insan sağlığına zarar verdiğine değinen uzmanlar vatandaşları uyardı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamalarda ayrıca, “Şehrimizde mısır hasadının ardından yakılan anızlar nedeniyle çıkan yangınlarda yüzlerce hektar alan küle dönüyor. Hem insan hem de doğadaki canlılar için tehlike oluşturan yangının dumanları şehrin birçok bölgesini kaplayarak hava kirliliğini arttırıyor, insan sağlığına zarar veriyor. Küresel ısınmaya da yol açan anız yangınları ormanlara ve yaban hayvanlarına zarar vermekte, büyük ölçüde ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Geleceğimize temiz bir gelecek bırakmak için anızları yakmayalım” denildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica