İGF

Sakarya, COVID-19’a ‘güç’ arıyor!

Sakarya’nın artan korona vakaları ile yüksek riskli il olması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ‘Güç Ver Sakarya’ adı altında herkesi korona ile mücadele etmeye çağırdı.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce’nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile başlayan farkındalık çalışması kısa sürede sosyal medyada gündem oluşturdu. Şehirdeki billboardların yanı sıra yerel medyada normalleşme sürecine çabuk geçilmesi adına çalışmaya destek verdi.

#GüçVerSakarya hashtagı ile başlatılan farkındalık çalışmasında öğrencilerin okullarına, öğretmenlerin öğrencilerine, esnafın dükkanlarına, sağlık çalışanlarının evlerine, taraftarların tutkunu olduğu takımlarına, dedelerin torunlarına, camilerin ise cemaatlerine kavuşamadığı belirtilerek Koronavirüs ile mücadeleye güç verilmesi istendi.

Farkındalık çalışmasıyla vatandaşların maske kullanımına, mesafeye ve hijyen kurallarına daha fazla özen göstermesi, ev, dost, akraba ziyaretlerinden kaçınması, Sakarya’nın yüksek riskli bölgeden çıkarak normalleşme takvimine kısa sürede girmesi adına hassasiyet oluşturulması amaçlandığını belirten Başkan Yüce, “Tüm vatandaşlarımızı farkındalık çalışmamıza ortak olmasını ve şehrimizin yeniden sağlıklı günlere kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica